image
 |  4 12 Жовтня 2022 | 09:54

Екс-настоятель волинського храму, якого затримали на кордоні, поїхав до Туреччини аби зустрітися з представниками РПЦ

Колишній настоятель волинського храму МП намагався вивезти церковне майно використав Молдову лише як транзитну територію.

Про це пише Главком.

Один із головних апологетів «руського миру», намісник Києво-Печерської Лаври митрополит Павло останні дні перебував у Туреччині. Про це повідомили «Главкому» джерела в українських правоохоронних органах, відповідаючи на питання, куди саме прямував митрополит, коли його затримали на кордоні з Молдовою.

За даними силовиків, насправді Павло використав Молдову лише як транзитну територію, і ні про які медичні дослідження у цій країні, як запевняв сам архієрей, насправді не йшлось. Джерела не виключають, що після того, як розгорівся скандал, Павло міг пройти «якесь УЗД чи МРТ» в Молдові, аби показувати «результати досліджень» після повернення в Україну на підтвердження своїх слів. Проте силовикам достеменно відомо, що з Молдови намісник лаври попрямував до Туреччини, де на виконання завдання керуючого справами УПЦ МП митрополита Антонія провів зустріч з представниками РПЦ. За даними джерел, мета таких зустрічей – отримання нових вказівок для організації протидії розбудові в Україні помісної церкви.

Джерела повідомляють, що також Павло замовив собі відпочинок на одному із курортів Анталії, де провів решту часу.

У той же час згаданий митрополит Антоній, якого вважають лідером проросійського крила в УПЦ МП, початок жовтня також провів за кордоном. Перед виїздом він ініціював через лідера організації «Сестринство» Вікторію Кохановську проведення 9 жовтня спільного загального богослужіння вірян УПЦ Київської області біля Київської обласної військової адміністрації прикриваючись гаслами недопущення рейдерського захоплення культових споруд церкви в регіоні. Акцію, за даними джерел, підтримав прихильник «руського миру» Віктор Вишневецький, відомий «православний» бізнесмен.

Нагадаємо, 1 жовтня, у ЗМІ з'явилася інформація про затримання настоятеля Києво-Печерської Лаври митрополита Павла. Попередньо повідомлялося, що єпископа затримали при незаконній спробі вивезти з України церковне майно з документом, який він нібито сам собі виписав.

Лебідь каже, що його дійсно зупиняли на кордоні і перевірка тривала шість годин. Це, мовляв, сталося через скаргу, яка надійшла правоохоронцям. Він зазначив, що віз три куплені ікони, які не становлять історичної цінності.

Довідка:

Петро Дмитрович Лебідь народився 19 квітня 1961 року в селі Борбин Млинівського району Рівненської області. У 1976 році закінчив восьмирічну школу в Борбині, у 1978 році — середню школу в селі Довгошиї.

У 1978–1980 роках навчався в Луцькому технікумі радянської торгівлі. У 1981–1983 роках служив в Радянській армії в Баку.

У 1984 році вступив до Московської духовної семінарії, яку закінчив 1988 року. 24 травня 1987 року архієпископом Дмитрівським Олександром висвячений на диякона.

7 січня 1988 року архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом висвячений на священика в Троїцькому кафедральному соборі Луцька. Після закінчення МДС в тому ж році направлений настоятелем Успенського храму села Низкиничі Іваничівського району Волинської області.

26 червня 1989 року в Троїцькому кафедральному соборі Луцька архієпископом Волинським і Ровенським Варлаамом пострижений в чернецтво з ім'ям «Павло» на честь первоверховного апостола Павла. 30 травня 1992 року архієпископом Волинським і Луцьким Варфоломієм зведений у сан архімандрита.

30 березня 1994 року призначений намісником Успенської Києво-Печерської лаври.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити