image
 |  4 31 Грудня 2021 | 07:07

Ексгравця луцької «Волині» запроторили за грати за договірні матчі

Ексгравця національної збірної Білорусі та луцької «Волині» Віталія Ланька 28 грудня було засуджено на два роки і шість місяців колонії загального режиму. Ситуація пов’язана з договірним матчем.

Таке рішення було винесено за спробу підкупу гравця «Нафтана». Ланько хотів здобути виграш на ставках, - інформують "Волинські новини" з посиланням на 24 канал.

За матеріалами слідства, обвинувачений колишній футболіст, влітку цього року запропонував гравцеві футбольного клубу «Нафтан» винагороду в сумі не менше 5 тисяч доларів за вплив на результат матчу з його участю в рамках чемпіонату Білорусі. Йшлося про матч між «Нафтаном» та гомельським «Локомотивом», який відбувся 29 серпня.

Фігурант не зміг реалізувати свій злочинний умисел, оскільки його протиправну діяльність припинили правоохоронці. У судовому засіданні фігурант свою провину визнав. Вироком суду призначено покарання у вигляді позбавлення волі терміном на 2 роки 6 місяців у виправній колонії в умовах загального режиму. Вирок у чинність закону не вступив і може бути оскаржений і опротестований у встановленому законом порядку.

Ланько з 2003-го до 2004 року виступав за луцьку «Волинь» (23 матчі та 1 гол). За збірну Білорусі провів 6 матчів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нардеп від «Слуги народу» задекларував купівлю «4 каналу» як подарунок від батьків

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити