image
 |  4 21 Вересня 2019 | 14:27

Епоха бідності таки закінчиться. Для олігархів, - Тягнибок про бюджет'2020

Переглянув проект нового бюджету. Схоже, «епоха бідності» таки закінчиться... для олігархів.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

Дивіться самі, - аналізує документ політик.

Перше. У проекті бюджету не передбачено ніяких заходів щодо деолігархізації, демонополізації та закриття офшорів (хоча все це було обіцяно перед виборами). Знову буксується розвиток промисловості, галузей з високим показником доданої вартості (відповідно - збільшення робочих місць і соціальних гарантій). 

Натомість, у «найкращих» традиціях попередників, передбачено тотальне розграбування держави (приватизація залишків державної власності - в тому числі стратегічних, розпродаж землі с/г призначення, легалізація грального бізнесу та ринку бурштину) і поглиблення боргової ями (у 2020-му збираються взяти в кредит ще 383 млрд грн). 

Друге. Податковий тягар знову вкладають на плечі простим українцям: податок на доходи фізичних осіб (+17%), податок на прибуток підприємств (+ 20%). Тим часом не розширюється податкова база рентних платежів - рентне законодавство продовжує працювати на олігархів. 

Третє. Запланована сума повернених до бюджету коштів за рішенням суду за рахунок боротьби із корупцією - НУЛЬ. Зате на премії цим «борцям» - гроші є: на 7,1% збільшується фінансування НАЗК, на 16,2% - АРМА, на 19,7% - НАБУ, на 71,2% - ДБР. 

Четверте. Скорочується фінансування пільг, житлових субсидій, допомога сім‘ям з дітьми, малозабезпеченим сім‘ям й особам з інвалідністю. А при цьому зростає фінансування Президента, його чиновників, чиновників з апарату Верховної Ради та ГПУ, більше відомої «зливанням» резонансних справ, ніж досягненнями (тим часом прем‘єр Гончарук, зауважте, розповідає у ЗМІ про «скорочення витрат на держуправління»...). 

П‘яте. У бюджеті залишається торішня програма, створена владою Порошенка для піару на виборах, - Фонд Президента України з підтримки освітніх програм. 500 млн грн піару Зеленського за державні гроші. 

Шосте. На фінансування партій із державного бюджету заплановано близько 1 млрд грн. Половина із цього - на компенсацію витрат на виборчу кампанію п’яти партій, які пройшли в Парламент (найбільше - «Слузі народу»). 

Сьоме. І найважливіше. Видатки на Міноборони - формально на рівні з торішніми, реально - МЕНШІ (бо живемо в умовах інфляції). Натомість видатки на апарат МВС укотре зростають (+8,3%). 

"Простими словами: рвучись до влади, «слуги» критикували своїх попередників, говорили й обіцяли те, що хотіли почути виборці. А тепер, ставши владою, продовжують стратегію тих самих попередників - розбудовують поліцейсько-чиновницьку державу, захищають не українців від московитів і олігархів, від зубожіння, а себе від свого основного ворога - від нас, українців", - підсумовує Олег Тягнибок.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Слуги якого народу?»: Тягнибок розкритикував Зеленського за кадрові призначення

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити