image
 |  4 15 Січня 2021 | 22:47

Факт! Шмигаль заявив, що зниження ціни на газ для населення – захід тимчасовий

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль повідомив, що тариф за газ 6,99 грн за м³ діятиме під час карантину, щонайбільше – до закінчення опалювального сезону.

Зниження ціни на газ для населення до 6,99 грн за м³ є тимчасовим заходом. Про це в інтерв’ю телеканалу “Україна 24” сказав прем’єр-міністр Денис Шмигаль, – пише ПроЛьвів із посимланням на gordonua.

“6,99 грн – це тимчасовий захід на період карантину, але не пізніше ніж завершується цей опалювальний сезон. Далі буде два продукти – основний буде річний для українців, за яким можна буде укладати договір на рік, розуміти свою ціну, але буде альтернатива – той місячний продукт, який діє зараз”, – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Нововолинську відбувся мітинг проти підвищення тарифів, – ВО «Свобода»

Шмигаль зазначив, що уряд працював над тим, щоб упорядкувати ситуацію на ринку газу і захистити людей від стрімкого зростання ціни на газ.

“Найнижча ціна на українській газовій біржі в січні була 6,99 грн. Вона була взята за основу для фіксації на цей період – лютий, березень, але не пізніше ніж до кінця опалювального сезону. У зв’язку з COVID-19 уряд має можливість запровадити обмеження верхньої межі цін на газ”, – заявив прем’єр.

В Україні тарифи для населення на послуги розподілу і транспортування газу зросли з 1 січня 2021 року. Згідно з тарифами 55 газопостачальних компаній, цього місяця вартість газу становитиме від 6,99 до 10,8 грн за 1 м³. У більшості постачальників газ подорожчав приблизно на 1 грн. Окрім того, 2021 року зросли тарифи на транспортування газу (у середньому майже вдвічі: цього року вартість послуг із розподілу природного газу становитиме приблизно 2 грн за 1 м³ проти 1,2 грн минулого року). Також в Україні зросли тарифи на тепло (середньозважений тариф для 23 генерувальних компаній встановлено на рівні 1121,71 грн/Гкал).

Після підвищення тарифів у Полтаві, Львові, Одесі, Вінниці, Краматорську, Херсоні та інших містах люди виступили проти зростання цін на газ. Від початку січня протести проводили на Прикарпатті, у Полтавській і Харківській областях. У кількох населених пунктах протестувальники перекривали дороги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельська міська рада вимагає скасування постанов та рішень про підвищення тарифів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити