image
 |  259 27 Липня 2024 | 21:18

Фонди Волинської наукової бібліотеки поповнили вилучені митниками стародавні книги

Мінкульт визначилося з місцями постійного зберігання 16 книг, вилучених у порушників митних правил, визнаних культурними цінностями та обернених в дохід держави.

Про це інформує Волинська митниця, - пише ВолиньUA.

Відтак волинські митники поповнили бібліотечні фонди Волинської державної обласної універсальної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та Одеської національної наукової бібліотеки.

Зокрема, у липні цього року відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики України для постійного зберігання в Одесу митники передали 11 книг та 3 конволюти, надрукованих французькою мовою. Загальна вартість переданої колекції експертом оцінена у 35 433 гривень. Найдорожчий екземпляр - це комедія "Розсіювач або чесний пройдисвіт" невідомого автора, видана у Парижі у 1808 році.

Дві книги, а саме "Слово о пльку Игорєвь, Игора сына Сватьславла, внука Ольгова" та "Простое евангельское слово русскому народу", створені на початку XX століття, оцінені у 24 000 гривень, передали на постійне зберігання до Луцька в наукову бібліотеку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині звільнився скандальний суддя, який закривав справи контрабандистів

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити