image
 |  4 18 Жовтня 2021 | 19:56

Голова 14-ти луцьких ОСББ профінансував «Слугу народу» на кругленьку суму

Напередодні місцевих виборів 2020-го року голова 14-ти луцьких ОСББ Максим Дімов профінансував Волинську обласну організацію політичної партії «Слуга народу» на майже чверть мільйона гривень.

Відповідна інформація розміщена у звіті осередку про майно, доходи, витрати і зобов’язання фінансового характеру за 3-й квартал (липень-вересень) 2020 року.

За даними звіту, у 3-му кварталі 2020-го, себто напередодні місцевих виборів, осередок «Слуги народу» зібрав 1 мільйон 23 тисячі 598 гривень. Усе це – внески від 28-ми фізичних осіб на рахунок партії у банку. Водночас, в той же період на свою діяльність осередок витратив майже 1,3 мільйона гривень.

Головними спонсорами осередку, які пожертвували більше 100 тисяч гривень кожен, стали троє осіб. Це бізнесмен Микола Юнак, який балотувався від «Слуги народу» на посаду міського голови Володимир-Волинська та у депутати. За результатами виборів став депутатом Володимир-Волинської міської ради від. Він пожертвував 111,6 тисяч гривень. 121,3 тисячі гривень перерахував осередку підприємець Роман Бондарук. Минулого року від «Слуги народу» він балотувався в депутати та на посаду міського голови Луцька. За результатами виборів став депутатом Луцької міськради.

Найбільше ж, а це майже чверть всіх пожертв, – 242 тисячі 400 гривень – перерахував луцький підприємець та керівник об’єднань співвласників багатоквартирних будинків Максим Дімов. Пожертву на рахунок «Слуги народу» він здійснив 24-го вересня 2021-го року.

Центр журналістських розслідувань «Сила правди» впродовж тижня звертався до Максима Дімова за коментарем стосовно його пожертви партії «Слуга народу». Намагалися дізнатися чи дійсно він робив таку транзакцію, яка у нього була мотивація та звідки така солідна сума. Спочатку підприємець погодився на коментар, пообіцявши перетелефонувати за пів години. Однак, так і не перетелефонував і не відповідав на дзвінки журналістів декілька днів.

Згодом він взяв слухавку та пояснив, що був зайнятий. Обіцяв перетелефонувати через 15 хвилин, коли припаркує авто. Однак, не перетелефонував та знову перестав відповідати на дзвінки.

Хто такий Максим Дімов

Максим Дімов — підприємець з Луцька, який двічі балотувався до Луцької міської ради: у 2015-му році за списком партії «Народний рух України» у 19-му територіальному виборчому окрузі та у 2020-му за списком партії «Слуга народу» у ТВО №5. Жодного разу не отримав необхідної кількості голосів для здобуття депутатського мандата. Під час останньої виборчої кампанії отримав 113 голосів виборців (9,09%).

Максим Дімов також є керівником 14-ти луцьких ОСББ: «Атлант Луцьк», «Атлант Луцьк-1», «Волошковий дім», «Волошковий дім 2», «Супер дім-8», «Рівненська 25-Д», «Луцьк-Федорова 3», «Соборності, 35», «Соборності, 37А», «Конякіна 17-А», «Соборності, 26», «Луцьк Європейський», «Волі, 22» та «Супер дім-1».

Максим Дімов є співзасновником та уповноваженою особою у товаристві з обмеженою відповідальністю «Волиньбудінвест», що займається оптовою торгівлею деревиною та будівельними матеріалами. Компанія працює 4,5 роки і декларує до 60 тисяч гривень прибутку на рік.

Також Максим Дімов зареєстрований приватним підприємцем із основним видом діяльності – функціонування атракціонів та тематичних парків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Екс-нардеп отримав російське громадянство

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити