image
 |  11 24 Грудня 2019 | 21:56

Горохівська райрада вимагає від очільника РДА пояснень щодо неправомірного звільнення керівника соцзахисту

Горохівська районна рада одноголосно підтримала депутатський запит голови фракції ВО «Свобода» у районній раді Валентини Магурчак щодо неправомірного звільнення із займаної посади начальника управління соціального захисту населення Горохівської РДА Григорія Дідуха.

Як інформує власкор «ВолиньUA», депутатський запит озвучено на сесії Горохівської районної ради 24 грудня.

У ньому депутат районної ради Валентина Магурчак ставить питання про те, що тимчасовий виконувач обов’язків голови Горохівської РДА Андрій Розтока одноосібно видав розпорядження, яким звільнив керівника управління, на думку депутата¸ неправомірно та з порушенням вимог чинного законодавства.

«Хочу окремо наголосити на тому, що звільнення Дідуха Г.С. із займаної посади відбулося з порушенням закону, без погодження із Департаментом соціального захисту населення Волинської ОДА, при цьому було грубо порушене право державного службовця на створення відповідної комісії для перевірки обставин, які стали причиною його звільнення.

Таким чином, з огляду на вищенаведене, вважаю, що факт звільнення Дідуха Г.С. із займаної посади набув значного резонансу серед громадськості району та має всі ознаки необ’єктивності та упередженості з боку посадової особи, яка прийняла таке рішення, що в умовах правової держави є неприпустимим», – йдеться в депутатському запиті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Горохівська райрада висловилася проти «формули Штанмайєра» та відведення військ на Донбасі

Скеровуючи цей запит до голови районної ради, Валентина Магурчак зажадала від тимчасового очільника РДА Андрія Розтоки офіційних пояснень щодо таких його «середньовічних феодальних дій». Аби надалі можна було зробити висновок: чи не містять вони ознак перевищення службових повноважень або ж зловживання владою?

До свого запиту Валентина Магурчак додала копію документа із Волинської ОДА, який підтверджує недотримання вимог закону при звільненні Григорія Дідуха.

Депутатський запит сесія підтримала одноголосно, погодившись із колегою, що подібні одноособові рішення в.о. голови Горохівської РДА Андрія Розтоки є такими, що порушують Конституцію і закони України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відносно працівників луцької поліції проводять службове розслідування, – депутат Волиньради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити