image
 |  31 13 Грудня 2019 | 17:45

Відносно працівників луцької поліції проводять службове розслідування, – депутат Волиньради

Відносно працівників Луцького відділу поліції проводять службове розслідування. Зокрема тих, які саботують розслідування кримінального провадження щодо підробки чиновниками Волинської ОДА документу в частині приєднання Мар`янівської ОТГ до Горохова.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Волинської обласної ради (фракція ВО "Свобода") Анатолій Вітів.

Зі слів Анатолія Вітіва, службове розслідування ініціювали в Головному управління Національної поліції в області. Таку відповідь він отримав із ГУНП в області на своє повторне депутатське звернення від 29 листопада 2019 року про неправомірні дії працівників Луцького відділу поліції при розгляді його попереднього депутатського звернення від 7 листопада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліція саботує розслідування провадження щодо підробки протоколу чиновниками ОДА, – депутат Волиньради

В останньому зокрема йшлося про внесення недостовірних відомостей у протокол засідання Регіональної робочої групи з підготовки пропозицій щодо адміністративно-територіального устрою базового та районного рівнів Волинської області від 29 жовтня 2019 року. У ньому, на мою думку, було вчинено фальсифікацію протоколу в частині приєднання Мар`янівської ОТГ до Горохова, хоча робоча група такого рішення не приймала.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мене дивує, як Мар'янівська ОТГ опинилась у складі Горохівської, – Валентин Малиновський

"На підставі мого звернення 18 листопада Луцька міська прокуратура внесла відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1. ст. 366 КК України, а кримінальне провадження скероване до СВ Луцького ВП ГУНП та прийняте до провадження слідчим цього підрозділу.

Два тижні тому я отримав некомпетентну відповідь із Луцького відділу поліції, з якої стало зрозуміло, що поліція не збирається розслідувати це кримінальне провадження, вишуковуючи безглузді та надумані причини і підстави. Тому довелося повторно звернутися до керівництва прокуратури області та ГУ НП в області і, серед іншого, клопотати про проведення перевірки правомірності дій (бездіяльності) посадових осіб Луцького відділу поліції", – пише депутат Волиньради.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутат Волиньради підозрює чиновників ОДА у підробці документів

Як зазначає Анатолій Вітів, у відповіді на це звернення підтверджено факт відкриття кримінального провадження, а також дослівно сказано таке:

«Із урахуванням викладених у Вашому депутатському від 29.11.2019 та доданих матеріалах обставин, у відповідності до норм Дисциплінарного статуту Національної поліції України, затвердженого Законом України від 15.03.2018 № 2337-VIII, ініційовано проведення службового розслідування, за результатами якого керівництвом ГУНП буде надана оцінка діянням відповідних працівників Луцького відділу поліції, вжиті необхідні заходи організаційного та, за наявності підстав, дисциплінарного характеру».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Примусове» об’єднання територіальних громад – недопустиме, – заява фракції ВО «Свобода»

"Що ж, дочекаємось, якою буде оцінка таких діянь працівників Луцького відділу поліції керівництвом Головного управління Нацполіції в області…" – резюмує Анатолій Вітів.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити