image
 |  0 28 Січня 2020 | 18:38

«Грекобандерівці» зібрали понад 150 кіло допомоги для воїнів у реабілітаційному центрі в Клевані (ФОТО)

Понад 150 кілограмів смаколиків та необхідних речей і медичних засобів зібрали українці в Греції для захисників України, які проходять реабілітацію в Центрі лікування та реабілітації наслідків нейротравм у селі Клевань.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сторінку волонтерської спільноти «Грекобандерівці» у Facebook.

«Перша наша відправка в 2020 році! 154 кг всякого смачного і корисного добра поїде для Клеванського реабілітаційного центру!», - повідомляється у дописі.

Як зазначається, у складі гумдопомоги – засоби гігієни, шкарпетки, медичні товари, кава, чай, цитрусові, печиво, домашнє повидло, оливки, шоколад тощо.

«Все це поїде, щоб підбадьорити наших захисників, які проходять там реабілітацію», - зазначили в соцмережі.

У дописі висловлено подяку колядникам школи «Берегиня» та цілій низці українців за допомогу.

«Щира подяка всім всім небайдужим і невтомним в громаді, хто прилучився до цієї відправки. Разом можемо більше», - зазначається у дописі.

На сторінці спільноти також зазначається, що наразі, зокрема, триває збір для медиків передової для придбання монітора пацієнта евакуаційному взводу 65-го військового мобільного госпіталя.

Крім того, днями у соцмережі «Грекобандерівці» відзвітували по апарату вакуумної терапії ран в львівський шпиталь, кошти на який збирали в громаді восени - зимою 2019 року.

«Апарат придбаний, переданий згідно офіційного акту передачі - прийому на баланс шпиталю і вже є в відділенні гнійної хірургії шпиталю. Працює, щоб гоїти рани наших захисників», - йдеться у дописі.

Там також міститься інформація для тих, хто хоче допомогти.

Як зазначається на сторінці волонтерської спільноти, група «Грекобандерівці» була створена в березні 2016 року для допомоги Україні. "Щоб допомагати бійцям на передовій, родинам учасників бойових дій на сході України, дитячим будинкам, лікарням і переселенцям, ми, українці, що проживають в Греції, об'єднались в одну команду, щоб якомога більше принести користі для нашої Вітчизни», - йдеться у соцмережі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадські організації та ветерани АТО вимагають звільнення головного лісника Волині Кватирка (ДОКУМЕНТ)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити