image
 |  2 17 Листопада 2021 | 15:03

Ігнорування норм християнської моралі та національної пам’яті є неприпустимими, – заява Іваничівської «Свободи»

Іваничівська селищна організація ВО «Свобода» та фракція ВО «Свобода» в Іваничівській селищній раді звернулися до представників місцевої влади з вимогою не допустити прийняття рішень, які суперечать нормам християнської моралі та національної пам’яті і можуть спровокувати конфлікти між жителями нашої громади.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Іваничівської селищної ради від ВО «Свобода» Ігор Мороз.

Депутат-свободівець оприлюднив заяву заяву Іваничівської селищної організації ВО «Свобода» та фракції ВО «Свобода» в Іваничівській селищній раді щодо неможливості проведення будівельних робіт на місці розстрілу борців за волю України.

"Іваничівська селищна організація ВО «Свобода» та фракція ВО «Свобода» в Іваничівській селищній раді Волинської області висловлює свою категоричну незгоду з намірами спорудження будь-яких інфраструктурних об’єктів на прилеглій території до кургану «Борцям за волю України!»", - йдеться в повідомленні.

Про відповідні наміри окремих представників місцевої громади стало відомо з повідомлень депутата Іваничівської селищної ради Катерини Бонюк у мережі Фейсбук від 31 жовтня та 14 листопада 2021 року.

«Гарні новини для мого виборчого округу! За підтримки народного депутата Ігоря Гузя, який відгукнувся на моє звернення, на вулиці Тарасова буде дитячий майданчик! На цей об‘єкт надійде 120 тисяч гривень», – йдеться в першому повідомленні.

У другому повідомленні деталізується: «Відбулася зустріч із мешканцями вулиці Тарасова. Обговорили місце встановлення дитячого майданчика. Жителі дали ряд пропозицій щодо елементів. Усі ідеї будуть враховані. Також сформували колективне звернення до селищного голови з проханням посприяти, щоб на вулиці Тарасова нарешті з’явилося місце для дозвілля дітей!».

У зв’язку з цим вважаємо за потрібне заявити свою офіційну позицію з цього приводу.

ВО «Свобода» у своїй діяльності завжди дотримується соціально-націоналістичних ідеологічних принципів, які закладені у фундаменті її програмових засад, і тому підтримує будь-які ініціативи, що спрямовані на соціальний та національний розвиток українців. Однак ці принципи повинні бути гармонійними один із одним і не можуть бути протиставлені у будь-якій сфері діяльності членів нашої громади.

А тому, враховуючи зміст інформації у вищезазначених повідомленнях депутата, хочемо вказати на те, що ми принципово підтримуємо ініціативу людей із Нових Іванич (вулиць Тарасова та Цегельної) щодо побудови там дитячого майданчика для проведення дозвілля дітей. Проте ми категорично не погоджуємося з місцем розташування такого майданчика на безпосередній прилеглій території кургану «Борцям за волю України!».

На нашу думку, встановлення дитячого майданчику на цій території буде суперечити всім християнським принципам і стане блюзнірським знущанням над національною пам’яттю українців!

Нагадуємо, що на цьому місці у період середини 40-х років минулого століття совєцькі окупанти розмістили катівні НКВС та місце публічної страти борців за волю України! Тому організовувати дозвілля діток на кістках патріотів є безумством та блюзнірством!

З метою недопущення подібної вакханалії, заявляємо про свій намір вжити всіх можливих політичних і неполітичних заходів впливу, аби нейтралізувати подібні необдумані ініціативи!

Враховуючи це, звертаємося до голови та депутатів селищної ради з вимогою не допустити прийняття рішень, які суперечать нормам християнської моралі та національної пам’яті і можуть спровокувати конфлікти між жителями нашої громади", - зазначається у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розслідування «вагнерівців» буде оприлюднене сьогодні, 17 листопада

Довідково:

Курган Слави у селищі Іваничі споруджено на місці загиблим воякам УПА, які загинули від рук НКВС. Щороку на місце колишньої катівні НКВС, де насипано курган-могилу, приходять представники духовенства, влади, колишні вояки УПА, учні навчальних закладів селища, а також небайдужі жителі, щоб поклонитися героям, які віддали своє життя за світле майбутнє нашої держави.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити