image
 |  0 10 Грудня 2018 | 11:24

Ігор Гузь – лідер з використання субвенцій з метою самопіару

У Волинській області протягом червня-жовтня 2018 року зафіксували 83 випадки непрямої агітації із ймовірним використанням бюджетних ресурсів. Найчастіше технологію самопіару використовував нардеп Ігор Гузь.

Про це свідчать дані моніторингу Громадянської мережі ОПОРА.

У межах дослідження ОПОРА здійснила моніторинг та відслідковування ймовірних випадків використання народними депутатами та політичними партіями бюджетних ресурсів у цілях дочасної непрямої агітації. Зокрема, предметом дослідження стали: субвенція на соціально-економічний розвиток окремих територій, кошти Державного фонду регіонального розвитку та Дорожнього фонду, а також інші бюджетні програми і ресурси.

У підсумку Волинь стала лідером в Україні за кількістю випадків, де бюджетні кошти імовірно використовували для непрямої агітації на користь нардепів-мажоритарників. У регіоні зафіксували 83 такі випадки.

Зокрема, найчастіше у цих публікаціях чи на публічних заходах було зафіксовано заяви про те, що «за підтримки народного депутата» було відновлено чи збудовано об’єкти в його окрузі, або ж що «з ініціативи депутата» було закуплено обладнання для комунальних закладів в окрузі, або ж що «за сприяння нардепа» з держбюджету було виділено субвенцію на розвиток громади.

З-поміж волинських мажоритарників найчастіше використовував технологію «самопіару» на бюджетних ресурсах народний депутат Ігор Гузь («Народний фронт»). Представники ОПОРИ зафіксували 60 випадків використання бюджетних коштів з метою непрямої агітації на його користь. У 47 випадках йдеться про заходи за участі нардепа. Разом із тим, ідентифіковано 52 окремі субвенції на соціально-економічний розвиток, про які згадував сам народний депутат чи його помічники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Лучанин отримав звання заслуженого майстра спорту з Самбо

Активність інших волинських мажоритарників була значно нижчою. Щодо Сергія Мартиняка (депутатська група «Воля народу») спостерігачі зафіксували 9 випадків непрямої дочасної агітації з ймовірним використанням бюджетних коштів.

Стосовно нардепа Степана Івахіва (депутатська група «Воля народу») зафіксовано 3 випадки ймовірної непрямої агітації зі згадками дев’яти субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток територій.

Народного депутата Ігоря Лапіна (фракція «Народний фронт») двічі згадували поряд із використанням державних коштів на соціально-економічний розвиток, що може розцінюватися як непряма дочасна агітація.

Повідомлення про «ініціативу» народного депутата Ірини Констанкевич (позафракційна) щодо виділення коштів з державного бюджету на соціально-економічний розвиток громад виборчого округу №23, з’явилися у соцмережі Facebook та на офіційному сайті нардепа. За моніторинговий період було виявлено 9 випадків непрямої агітації на користь цього депутата, а також ідентифіковано 28 реальних субвенцій з державного бюджету на соціально-економічний розвиток, про які згадувалося.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити