image
 |  2 10 Червня 2019 | 18:11

Капусту на Волині атакує білокрилка

На ділянках капусти одноосібних селянських господарств Володимир-Волинського, Горохівського та Луцького районів спостерігається масове заселення рослин шкідником - білокрилкою.

Про це інформують у Держпродспоживслужбі Волинської області.

Вологе тепле літо – найсприятливіша пора для розвитку білокрилки. При сприятливих умовах ареал поширення та чисельність шкідника будуть збільшуватись.

«Для регулювання чисельності білокрилки на овочевих культурах велике значення мають систематичні спостереження, виявлення та ліквідація первинних вогнищ шкідника. Обприскування рослин треба починати при з’явленні первинних вогнищ білокрилки, використовуючи інсектициди в певному чергуванні або в поєднанні.

Боротьба з білокрилкою на капусті буде ефективною, якщо заходи будуть проводитися з урахуванням того, що шкідник розташовується на нижній поверхні капустяного листа, та ефективними є композиції інсектицидів з обов’язковим додаванням прилипача», - попереджають у відомстві.

Читайте також:  Сезон відкрито: у нововолинському озері дозволено купатися

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити