image
 |  4 10 Квітня 2020 | 10:29

Карантинні обмеження оскаржують у суді: 11 позовів за чотири дні

11 позовів про оскарження постанови уряду щодо запровадження обмежень під час карантину в період з 6 по 9 квітня отримав Окружний адміністративний суд Києва.

Як інформують у пресцентрі суду, позивачі просять суд визнати протиправними, як окремі пункти постанови Кабміну "Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" щодо заборони регулярних перевезень, відвідування парків, скверів, роботи закладів харчування тощо, так і цілком всю постанову. 

Наразі суд вирішує питання про відкриття проваджень за вказаними позовами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖСидіти вдома в закритому приміщенні – це теж певний ризик, – луцький лікар (ВІДЕО)

Нагадаємо, що 25 березня уряд вирішив ввести режим надзвичайної ситуації по всій території України та продовжив карантин до 24 квітня.

3 квітня уряд затвердив новий список додаткових обмежень у країні під час карантину через коронавірус. Карантинні заходи стали жорсткішими.

Вони передбачають зокрема, заборону відвідувати парки і сквери, а в усіх громадських місцях необхідно перебувати в масці чи респіраторі. Заборонено займатися на спортмайданчиках, пересуватися більш ніж по-двоє. Також громадяни мають носити з собою документи.

Із 6 квітня нові обмеження вступили в силу. Штраф за порушення становить від 17 до 34 тисяч гривень.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити