image
 |  0 21 Листопада 2018 | 17:54

Кір на Волині: назвали, в яких районах захворюваність вища

В Україні – друга хвиля епідемії кору. На Волині рівень захворюваності дещо нижчий, ніж в інших областях і становить близько 1750 випадків.

Проте, хворіють частіше у Луцькому, Рожищенському, Маневицькому, Ковельському районах та в самому Луцьку, - інформує Волинський лабораторний центр.

До питання профілактики кору залучені медичні працівники, освітяни, владні структури та громадськість. На епіднеблагополучних територіях, де реєструються спалахи, запроваджено обмежувальні заходи в навчально-виховних закладах (призупинення навчання, заборона прийому нещеплених дітей та їх вакцинація, тощо).

У зв’язку із зростанням захворюваності на кір, оперативний штаб МОЗ України в червні цього року ухвалив рішення щодо розширення за епідпоказами заходів посиленої вакцинації як дітям до 18 років, так і дорослим, котрі належать до груп ризику – медичних працівників, освітян, студентів навчальних закладів, представників силових відомств, учасників бойових дій без обмеження віку.

Тому значно активізувалась робота по проведенню вакцинації за епідпоказами дорослого населення, учнів та студентів навчально-виховних закладів. Щоб максимально спростити процедуру імунізації рекомендовано, при необхідності, розгортання пунктів щеплень в уражених закладах. Завдяки цьому, протягом останніх тижнів прищеплено позапланово понад 2000 осіб.

Область забезпечена достатньою кількістю вакцини, якість якої підтверджена Всесвітньою організацією охорони здоров’я. Вакцинуватись за Календарем і надолужити пропущені щеплення можуть безоплатно усі діти до 18 років, а також дорослі із груп ризику в закладах охорони здоров’я по місцю проживання.

Профілактичні та протиепідемічні заходи направлені на стабілізацію захворювань на кір надалі продовжуються, в межах компетенції та чинного законодавства.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити