image
 |  0 13 Квітня 2020 | 18:26

Кива «кришує» рейдерські захоплення агропідприємств

Народний депутат від “Опозиційної платформи – За життя” Ілля Ківа “кришує” рейдерські захоплення агропідприємств у Кіровоградській області.

Про це йдеться в розслідуванні Bihus.info.

Як встановили журналісти, упродовж останніх п’яти років у регіоні від рейдерів постраждали декілька підприємств, земельний банк яких становив від 1 до 5 тисяч гектарів. Усі компанії захоплювали за однією й тією ж схемою – «чорний» реєстратор за допомогою підроблених документів вносив до Держреєстру нового «власника». Поки реальні власники бізнесів судилися, рейдери переоформляли землю та інше майно.

Так, у 2016 році рейдернули ПСП ім. Димитрова – права на підприємство отримав депутат однієї з місцевих сільрад Ростислав Вакулик. За аналогічною схемою рейдери захопили СВК «Агрофірма Маріампольська» і низку інших підприємств. Кожне з цих захоплень вивело журналістів до скандального депутата Іллі Ківи.

«В історіях засвітилися люди й адреси, опосередковано пов’язані як із депутатом Кіровоградської облради від ОПЗЖ Денисом Руденком, так і безпосередньо з нардепом від цієї ж партії – Іллею Ківою», – йдеться в розслідуванні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині багата громада дала на боротьбу з COVID-19 менше грошей, ніж зарплата очільника ОТГ

Нагадаємо, раніше нардеп подав декларацію, згідно з якою основне джерело його доходів – фірма, що фігурує в кримінальній справі про відмивання грошей. Зокрема, 1,2 млн грн нардеп отримав від ТОВ «Компанія Сиквел». Фірму підозрюють у легалізації доходів, отриманих незаконним шляхом, і в організації схем з ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах. У декларації Ківи в 2019 році з’явився новий автомобіль Toyota Land Cruiser 200, вартістю 2,2 млн грн.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити