image
 |  2 15 Вересня 2020 | 10:58

Клієнти вже боргують «Волиньгазу» більше 40 мільйонів

Станом на 1 липня борги клієнтів за послуги з розподілу газу перед «Волиньгазом» становлять 40 млн грн. Такі неплатежі в п’ять раз перевищують борг компанії перед Оператором ГТС за надані послуги балансування, який зменшився до 8 млн грн. 

Про це повідомляють у Регіональній газовій компанії «Волиньгаз».

Серед найбільших боржників «Волиньгазу» за розподіл газу – підприємства ТКЕ Волинської області, які заборгували 17 млн грн. Також за отримані послуги боргують побутові споживачі, неплатежі котрих становлять майже 10 млн грн.

У цьому році на зростання боргів та погіршення розрахунків споживачів вплинув мораторій на застосування штрафних санкцій до боржників, введений Урядом через пандемію коронавірусу.

«Ми направили до парламенту інформацію щодо наших розрахунків з Оператором ГТС та дані про погіршення платежів з боку споживачів. Наявна тенденція – п'ятикратне перевищення боргів споживачів над нашою заборгованістю перед Оператором ГТС. Вона сформована в першій половині року – коли через карантин розрахунки споживачів за послуги доставки газу значно погіршилися. Деякі споживачі помилково прийняли це як сигнал взагалі не платити за комунальні послуги. Хоча насправді мова йде лише про тимчасовий мораторій на нарахування пені», – зазначив фінансовий директор АТ «Волиньгаз» Андрій Тимчишак.

За місяць до опалювального періоду «Волиньгаз» закликає клієнтів не допускати нарощування боргів та вчасно розраховуватись за послуги розподілу газу, адже це безпосередньо впливає на безпеку та надійність газопостачання і розрахунки з Оператором ГТС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скандал у «Слузі народу» на Волині: від Зеленського пішла міська організація (ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити