image
 |  4 2 Березня 2019 | 11:16

Книголюбам Волині: топ-5 книг для мінливого березня

Нарешті весна!!! Подих ще прохолодного вітру, заставляє закутуватися в шарф та бігти за улюбленою кавою до затишної кав'ярні. Але весна... Саме лише слово заставляє нас посміхнутися. А щоб настрій був ще кращим - наше видання підібрало для Вас, наші улюблені читачі, п'ять книг, які допоможуть прикрасити ці холодні березневі дні.

"Дівчина у потягу" Полла Гоукінз

Розповідь у книзі ведеться від імені кількох жінок. Рейчел Уотсон - головна героїня, представляється як 32-річна алкоголічка, яка щодня сідає в поїзд до Лондона, щоб приховати від своєї сусідки, що дає їй притулок свою безробітність. Рейчел подобається спостерігати за людьми навколо, адже їхнє життя видається їй більш радіснім, нім її власне. Але одного разу в цьому безтурботному раю, яким вона уявляє їхню оселю, дівчина побачила дещо шокуюче. Вона розповідає про побачення поліції. Але їй не вірять ... 

Головна героїня - дуже неприємна жінка, які до того ж вдається наступати на всі розкладені навколо неї граблі. Чоловіки тут відсунуті навіть не на другий, а на третій план. Вони не те щоб карикатурні, але і недостатньо тривимірні, щоб бути цікавими.

Любомир Гузар «Про гріхи і чесноти»

Добро і любов у коротких образках, написаних Блаженнішим Любомиром на схилі життя, зачарують простотою та житейською мудрістю і дітей, і дорослих. Автор розповідає про дива, на які здатне шанобливе ставлення, моральність та доброчесність. Він не тільки ділиться спостереженнями, а й наводить приклади з власного життя, не завжди безгрішного. Всі люди помиляються, але важливо вміти визнати свою неправоту та виправити її добром.

Мілан Кундера «Вальс на прощання»

Чи завжди життя на курорті – суцільний відпочинок? Мілан Кундера зображує санаторій, де своє прагнення до материнства намагаються реалізувати тисячі жінок, і стикає шість дуже різних характерів: ловеласа-трубача та його красуню-дружину, романтичну медсестру та лікаря-новатора, а ще політичного в’язня та його вихованку. Шість персонажів – чи достатньо цього для великої трагедії? Цілком, адже, якщо у кадрі з’являється рушниця, то вона обов’язково вистрелить.

Олівер Сакс «Чоловік, який сплутав дружину з капелюхом»

Чудернацька назва і не менш чудернацькі розповіді. Автор книжки був практикуючим лікарем у галузі неврології і поділився реальними випадками з історій своїх пацієнтів. Найбільш незвичайні з них, на думку Сакса, важливо не тільки досліджувати, а й ретельно описувати й переповідати. Меседж автора дуже сильний: пацієнтів – героїв цієї книжки – ми маємо сприймати не лише як хворих. Спробуймо поглянути 

"Мандрівний замок Хаула" Джонс Діана Вінн 

Зла відьма перетворює Софі на старезну бабусю. Дівчина потрапляє в таємничий замок чарівника Хаула і укладає угоду з вогняним демоном, завдяки якому i рухається замок. На шляху до звільнення від закляття Софі доведеться розгадати багато загадок та побороти численні перешкоди...

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити