image
 |  7 20 Листопада 2020 | 21:13

Коли медикам волинської психлікарні виплатять заборгованість із зарплати? (ФОТО, ВІДЕО)

Уже три місяці не отримує зарплату, - каже фельдшер обласної психіатричної лікарні Богдан Навозняк. Сьогодні чоловік разом із колегами вийшов на акцію протесту.

Щомісячна зарплата фельдшера Богдана Навозняка близько шести тисяч гривень. Сьогодні чоловік разом із колегами перекрив рух міжнародною трасою у селі Струмівка. Каже, що на акцію вийшли не усі працівники, бо напередодні людям нібито погрожували:

"Ходили по відділеннях і говорили: хто піде, - усіх звільнять. Дали завдання завідувачам, щоб народ залякати", - каже він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шулерство у Нововолинській міськраді: перший день роботи нового мера

За пів години від початку акції, до учасників приїхала виконувачка обов’язків директора психлікарні Людмила Юрко. Каже: нікого з працівників не залякували та ніхто з них звільнений не буде.

Ситуація із заборгованістю виникла через те, що Національна служба здоров’я фінансує тільки одну психіатричну лікарню міста Луцька, оскільки внаслідок реформи, до неї доєдналася ще й психіатрична лікарня в селищі Олика, то грошей на фінансування двох медичних закладів не вистачає, - пояснює Суспільному директорка лікарні.

Зі слів Людмили Юрко, в медзакладі - 637 працівників, їм боргують 9 мільйонів 670 тисяч гривень заробітної плати.

В обласному управлінні охорони здоров'я про проблеми із заборгованістю по зарплаті у психіатричній лікарні знають. Тимчасово виконуюча обов'язки начальника управління охорони здоров’я Волині Людмила Тимощук каже, що веде переговори із Міністерством охорони здоров'я. Там обіцяють, до грудня заборгованість медикам виплатити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест у Луцьку: відомо, чи отримають лікарі свої зарплати

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити