image
 |  0 15 Лютого 2019 | 17:26

Коли подешевшають овочі?

Минулого року найбільше додали в ціні овочі борщового набору. Водночас вони почнуть дешевшати не раніше квітня. Тоді на прилавках з'явиться продукція нового врожаю.

"До весни пропозиція овочів все нижче, а витрати на зберігання все більше. Наприклад, сховища треба обігрівати. Тому собівартість продукції зростає. Через місяць ціни на моркву, буряк, капусту, цибулю зростуть ще на 10-15%, або на 1,5-2 гривні за кілограм. Картопля подешевшає вже на початку квітня, коли з'явиться молода з Єгипту", - говорить експерт овочевого ринку Федір Рибаков, пише Сегодня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні зростуть ціни на ліки

Торік був непоганий врожай картоплі. Населення, яке забезпечує картоплею близько 85% ринку, в квітні почне масово продавати надлишки.

"Кілограм реально буде купити по 5-6 гривень. Яблука, навпаки, подорожчають у березні-квітні майже вдвічі. Адже українські закінчаться, а імпорт буде залежати від курсу долара. Коштуватимуть 16-18 гривень за кілограм і більше", - пояснює експерт.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити