image
 |  7 2 Вересня 2020 | 13:51

Коли політика центральної влади позбавлена національного змісту, державницька позиція місцевих рад набуває особливого значення

Нещодавно Україна відзначила 29-ту річницю Незалежності. Формат святкування цієї дати, організований Зеленським, змушує сумніватися: чи справді ми живемо в суверенній країні. Чи є у нас українська влада в принципі. Чи країною заправляє зборище осіб, для яких вона не становить жодної цінності. І зайвий раз переконує: без національної свідомості, гідності та самоповаги збудувати успішну державу неможливо.

Думаю, багато українців, спостерігаючи за цирком-шапіто у День Незалежності, з жахом запитували себе: що це за дійство? Святкування найважливішої дати нашої держави влада перетворила у примітивний совковий виступ 95-го кварталу з російськомовною попсою та хороводами. Ганебне шоу ніби спеціально було покликане принизити національну гідність українців.

29 років – абсолютно достатній період часу, щоб збудувати сучасну самодостатню державу. Але за умови, що країною керує національно свідома еліта, а не клоуни з совковим світоглядом. Для якої питання національної гідності, свідомості, інтересів та виховання є складовими світогляду, який втілюється у послідовну державну політику. Щоб б нам хто не розповідав – немає прикладів успішних країн, позбавлених національної ідентичності. Де панує колоніальна свідомість, там панує бідність, корупція, відсталість. Зміни у державі розпочинаються із зміни світогляду широких верств населення.

Фракція ВО «Свобода» у Волинській обласній раді послідовно проводить політику відстоювання національних інтересів. Для нас питання національної гідності – не пустий звук чи передвиборний піар. Це зміст нашої ідеології та світогляду, фундаментальних принципів. В цьому наша принципова відмінність від інших політичних сил. Ми справжні.

Завдяки активній позиції команди націоналістів у раді, вдалося досягти низки цілей. Присутність фракції ВО «Свобода» додала у роботу представницького органу краю чітку національно-патріотичну складову. Впевнений: без «Свободи» у раді частина питань національного значення не отримали б належної уваги. Спробую перелічити основні факти з діяльності політичної сили у площині захисту національної гідності та виховання національної свідомості за останні п’ять років.

Депутати ВО «Свобода» ще на початку поточної каденції виступили на захист бійців 51 ОМБР від переслідувань з боку військової прокуратури. На лаві підсудних мають бути не ті, хто виконував накази, а ті, хто їх некомпетентно віддавав.

Ми займаємо активну позицію у питанні національно-патріотичного виховання та відновлення історичної пам’яті. Урочище Вовчак – місце заснування УПА –стало базою патріотичного виховання і вишколу молоді. За останні роки створено історико-культурний комплекс «Вовчак. Волинська Січ».

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Анатолій Вітів: На Волинь прийшла команда абсолютно чужих осіб, які не розуміють ні проблем області, ні самих волинян

За наполяганням нашої фракції внесенні суттєві зміни і доповнення до Регіональної програми підтримки демобілізованих учасників АТО та членів їх сімей – щодо першочергового вирішення найнагальніших медичних, соціальних, житлово-побутових проблем конкретних бійців – учасників війни.

З ініціативи фракції ВО «Свобода» облрада прийняла рішення про надання депортованим і народженим на спецпоселеннях українцям спеціального статусу та видачу їм безтермінових посвідчень реабілітованого та потерпілого від політичних репресій.

Прийнято проєкт рішення «Про проголошення 2017 року на Волині Роком Української Повстанської Армії та вшанування 70-річчя примусової депортації українців».

На виконання рішення обласної ради щодо проголошення Року УПА на Волині зусиллями фракції ВО «Свобода» вдалося добитися виділення з обласного бюджету щомісячних доплат до пенсії в сумі 400 гривень ветеранам УПА, які проживають на території області. Для ветеранів УПА передбачили також можливості лікування та оздоровлення у волинських санаторіях «Пролісок» і «Лісова пісня».

Депутати фракції долучилися до активного відзначення на Волині заходів із вшанування 75-річчя створення УПА, Колківської республіки, героїчного бою повстанців біля Новозагорівського монастиря, 100-річчя подвигу Героїв Крут. Не обійшли увагою і заходи із вшанування 70-річчя примусової депортації українців та 100-річчя Української революції ХХ століття.

Після чергової антиукраїнської істерії польських шовіністичних кіл за сприяння нашої фракції в Луцьку відбувся «круглий стіл» «Волинь-43 – складова антиукраїнської пропаганди Польщі». Також з ініціативи «Свободи» Волинська облрада заборонила публічне використання російськомовного культурного продукту до повернення окупованих територій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Два способи «слуг народу» забрати землю у селян

Прихід до влади Зеленського посилив діяльність антиукраїнських сил. Активізувалася робота п’ятої колони Москви. Розпочалася агресивна і відвертіша пропаганда «руского міра». Під ударом опинилися українська мова та український суверенітет. Команда ЗЕ намагається пропихнути у склад України ДНР і ЛНР, надавши їм особливий статус. В цих обставинах завданням фракції стала активна протидія планам влади здати українські національні інтереси та капітулювати перед агресором.

«Свобода» у Волинській облраді виступила ініціатором ухвалення звернення щодо недопущення капітуляції України перед російським агресором за т.зв. «формулою Штайнмаєра».

На найближчу сесію фракція підготувала два звернення, які стосуються теми національної безпеки:

- щодо неприпустимості впровадження гендерної ідеології в законодавство України та необхідності захисту традиційних сімейних цінностей і розвитку інституту сім’ї;

- щодо недопустимості перегляду мовного законодавства.

Розвиток ситуації в Україні підтверджує: питання захисту національної гідності не втрачає свою актуальність. Навпаки, правління Зеленського є прямою загрозою національному відродженню та створює реальні передумови для капітуляції перед агресором. В умовах, коли політика центральної влади абсолютно позбавлена національного змісту, державницька принципова позиція місцевих рад набуватиме особливого значення.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», депутат Волинської облради

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити