image
 |  0 22 Серпня 2018 | 07:14

Колишній керівник виборчої кампанії Трампа не платив податків

Суд присяжних визнав колишнього керівника виборчої кампанії Дональда Трампа Пола Манафорта винним у несплаті податків.
Про це повідомляє "ZIK".
Манафорта визнали винним по восьми пунктах, які пов’язанні з фінансовими махінаціями. Рішення по 10 іншим пунктам звинувачення наразі не винесено.
31 липня федеральний суд Олександрія, штат Вірджинія, почав розглядати справу Пола Манафорта. Це перший судовий процес у межах розслідування спеціального прокурора США Роберта Мюллера про можливу змову між штабом Дональда Трампа і Росією. І хоча прокурори не звинувачують Манафорта зв’язках із Москвою, цей суд розглядається як випробування законності розслідування Мюллера, яке Трамп назвав «полюванням на відьом».
Полу Манафорту було висунуто обвинувачення у відмиванні грошей, які він отримав, працюючи на Партію регіонів в Україні. Його також обвинувачують в тому, що він не зареєструвався як іноземний агент, хоча займався лобіюванням інтересів у США прокремлівського уряду України часів колишнього президента Віктора Януковича. Пізніше йому також пред’явили звинувачення у втручанні у справи свідків.
За даними американського слідства, колишній лобіст Партії регіонів Пол Манафорт заробив більш ніж $60 мільйонів як політичний консультант в Україні.
За словами свідків, значну частину зароблених коштів він приховав на 31 зарубіжному рахунку, уникаючи сплати податків і переводячи кошти безпосередньо підрядникам для придбання елітних товарів і облаштування дорогих об’єктів нерухомості.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Повідомили, коли має з’явитись томос про автокефалію

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити