image
 |  2 17 Січня 2018 | 12:56

Конфлікти в Україні, Грузії та Придністров'ї - це пріоритети ООН в 2018 році, - Генсек ООН

Генеральний секретар ООН вважає мир на Донбасі одним з пріоритетів організації у поточному році.
Про це 17 січня 2018 року повідомляє сайт «Polskie Radio».
Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш, виступаючи перед членами Генеральної асамблеї, закликав закінчити з «паралічем», який призвів до «замороження» конфліктів у Європі. У своїй промові він назвав 12 пріоритетів ООН в 2018 році, зокрема конфлікти в Україні, Грузії та ситуації у Придністров'ї.
Генсек ООН відзначив, що для врегулювання конфліктів в Європі необхідно «протистояти небезпечній хвилі націоналізму» і посилити роботу посередницьких ініціатив.
У цьому зв'язку він зазначив, що йдеться, зокрема про «нормандський формат» і Тристоронню контактну групу щодо Східної України, Мінську групу ОБСЄ з питань Нагорного Карабаху, Женевські міжнародні дискусії щодо Грузії та формат «5+2» з питань Придністровського врегулювання.
За його словами, необхідно також досягти узгоджених зусиль, які приведуть до тривалої стабільності на Західних Балканах.
Я закликаю європейських лідерів продемонструвати, що континент може реалізувати свої ідеали спільного процвітання та мирного співіснування, - наголосив генеральний секретар ООН.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити