image
 |  14 3 Жовтня 2023 | 15:47

Корупція і шокуючий непрофесіоналізм ЗЕ-команди тягнуть Україну на дно і можуть вкрасти нашу перемогу

Корупція і шокуючий непрофесіоналізм ЗЕ-команди - основні проблеми України, які тягнуть державу на дно і можуть вкрасти нашу перемогу. Осінь 2023 року буде складною. Зовнішньополітична ситуація для України погіршується. Все гучніше лунають голоси про припинення підтримки та зменшення обсягів фінансування. Зеленському вже прямим текстом кажуть: або ти починаєш боротися з корупцією і починаєш зі свого найближчого оточення та друзів, зі свого Офісу або не отримаєш зовнішньої допомоги.

Давно пройшли часи, коли допомогу Україні виділяли просто так: після появи Зеленського у військовій формі. Дипломатія у стилі Кварталу 95 показала свою повну неспроможність та неадекватність. Вона нагадує поведінку слона у магазині посуду. Я не розумію такої дипломатії, де роботу Міністерства зовнішніх справ виконують клерки з Офісу президента. Де замість тонкої дипломатичної мови та гри лунають хамські заяви та по-дитячому примітивні звинувачення у бік наших партнерів та союзників. Де на Генасамблею ООН разом із Зеленським їздить голова його Офісу Андрій Єрмак. Хто ця людина взагалі? Чи у нас офіційно настала епоха дуумвірату?

Подобається це нам чи ні, але Україна зараз залежить від західних союзників. Українська влада, як нам всім відомо, до війни не готувалася. Тому якби не західна допомога, то в нас вже не було б зброї, щоб протистояти агресору. А коштів у бюджеті не вистачало б навіть на виплату зарплат та пенсій. Та при цьому всьому у нас продовжують красти. Красти під час війни і не нести за це ніякої відповідальності. Я не вірю, що корупція в Україна була б настільки поширена, якби вона не курувалася і не покривалася вищими ешелонами влади. Корупційна піраміда пронизує країну знизу вгору. А органи, які мали б з нею боротися, самі в ній погрузли.

Українській владі пора спустися з небес і з теплої ванни телемарафону на грішну землю і реально оцінити становище держави. Якщо вона не зробить висновки, а буде вдавати, що все чудово, що можна жити як і раніше - нас чекатимуть сумні події.

Анатолій Вітів, голова Волинської «Свободи», народний депутат України VII скликання, депутат Волинської обласної ради

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна нині хірург зі скальпелем, який намагається зробити світу краще і світ кращим

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити