image
 |  5 1 Березня 2019 | 13:37

Коти здатні лікувати і продовжити життя - науковий факт

Пухнасті «лікарі» можуть допомогти при депресії, неврозах, соціофобії і серцево-судинних захворюваннях

Про це пише Бартка.

Вчені Мельбурнського університету (Австралія) стверджують, що перегляд фотографій з котами рятує від депресії, неврозів і соціофобії. Фото діяли навіть на тих людей, які жили в стані хронічного затяжного стресу - завдяки котам пацієнти швидше виходили з критичних станів.

А ось співробітники Торонтського університету (Канада) довели: муркотіння кота активізує в мозку ті ж центри задоволення, що і смачна їжа або алкоголь. Тому не дивно, що серед власників кішок набагато менше алкоголіків, ніж серед зовсім одиноких людей.

А в іншому дослідженні - експертів з Единбурга (Шотландія) - встановлено зв'язок між здоров'ям людини і тим, чи має він якусь домашню тварину. Виявилося, найпозитивніший ефект - від котів. У їх господарів на 18 - 20% рідше, ніж у інших, відбувався інфаркт і інсульт. А за даними британських вчених, більше 70% чоловіків, які дожили до 85 років, мали кішок.

Медики радять гіпертонікам і метеозалежним людям частіше гладити котів. Цей процес знижує тиск, знімає напругу, спазми судин. «Давно помічено, що власники кішок живуть довше, а також рідше страждають від стресів і серцево-судинних захворювань, - говорить Мирослава Слободян, доктор біологічних наук. - Зокрема, оздоровчий ефект має котяче муркотіння. Частота його вібрацій, яка коливається між 22 і 44 герц, прискорює регенерацію клітин і уповільнює старіння ».

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити