image
 |  23 26 Липня 2020 | 19:50

Ковельчани розбираються, звідки у водосховище на річці Стир потрапляють нечистоти (ФОТО)

Ковельчанин Руслан Троцюк зареєстрував петицію, у якій просить встановити, яким чином у води річки Турія на Ковельському водосховищі потрапляють нечистоти, а також вимагає негайно усунути проблему.

Чоловік нагадав, що річка Турія – права притока Прип’яті, блакитна окраса краю зі своїми особливими фауною та флорою.

"Річка є зоною відпочинку для багатьох мешканців прибережних районів (риболовля, купання), а Ковельське водосховище, яке знаходиться в межах Турії, завдяки масштабам дозволяє на своїх теренах проводити змагання з веслувальних видів спорту міжнародного рівня", – зауважив Руслан Троцюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Ковель — це Чикаго»: у мережі показали бійку групи молодиків із правоохоронцями (ВІДЕО)

Волинянин зазначив, що, на жаль, окрім природнього заболочення та обміління заплав річки, додалася ще одна проблема, спричинена втручанням людини, – пише "Під прицілом".

"Протягом останніх років, особливо, коли водойма не вкрита кригою, майже кожного ранку можна спостерігати підозрілу масну, піноутворюючу субстанцію на поверхні (схожу на нечистоти), яку прибиває хвилями до берега. Просимо не ігнорувати ситуацію, а віднестися до цього відповідально і встановити походження та джерела потрапляння нечистот у води річки Турії та негайно усунути їх, бо природа не пробачає подібного ставлення до себе", – зазначив Руслан Троцюк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У волинському санаторії «Лісова пісня» відгородили комунальний пляж від загального (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити