image
 |  4 19 Лютого 2021 | 20:12

Ковельська райрада не дала грошей на допомоги жителям, а «годуватиме» чиновників РДА

Ковельська районна рада вирішила фінансувати з районного бюджету додаткові видатки на утримання виконавчих органів влади, тобто чиновників Зеленського. Хоча фракція ВО «Свобода» пропонувала перерозподілити ці кошти для потреб соціально незахищених верств населення.

Про це в коментарі «ВолиньUA» заявив депутат Ковельської районної ради від ВО «Свобода» Іван Омельчук.

«Нас, націоналістів, обурили апетити чиновників президентської вертикалі влади, які захотіли додаткових грошей на утримання апарату РДА та власний піар. Адже президентська вертикаль влади фінансується з державного бюджету. До того ж, це субвенції, які надійшли з колишніх районів і справедливо було би спрямувати їх на потреби мешканців цих районів. Скажімо, на потреби колишніх районних лікарень, у яких не закриті борги за комунальні послуги. Натомість керівництво районної ради внесло на розгляд районної ради два проєкти рішень, які передбачали виділення значних сум коштів для чиновників РДА, тобто слуг президентської вертикалі влади Зеленського», – прокоментував ситуацію Іван Омельчук.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині депутат зі «Свободи» за власні кошти встановлює пам’ятні знаки героям УПА

Зі слів свободівця, на утримання структурних підрозділів РДА вирішили виділити майже півмільйона гривень. Ще 100 тисяч гривень – на заходи Програми вшанування працівників, колективів, підприємств, організацій, установ, мешканців Ковельського району з нагоди державних, професійних свят, ювілейних дат, пам’ятних днів та висвітлення діяльності органів державної виконавчої влади у місцевих засобах масової інформації на 2021-2023 роки».

«На сесійному засіданні 19 лютого наша фракція виступила проти фінансування утримання апарату чиновників РДА і запропонувала перерозподілити ці кошти, скерувавши їх для надання матеріальних допомог жителях Ковельського району, які опинились у скрутних життєвих умовах. Наш побратим із фракції ВО «Свобода» Микола Сушик виступив із пропозицією перекинути ці кошти на потреби Програми соціального захисту населення Ковельського району на 2019-2022 роки, аби отримати їх могли ті люди, які справді їх потребують. Проте, на жаль, здоровий глузд не переміг чиновницькі амбіції, нас просто не захотіли почути», – додає Іван Омельчук.

Відтак, депутатська більшість Ковельської районної ради на чолі з головою В'ячеславом Швораком вирішила не давати цих грошей на соціальний захист населення, а «годуватиме» чиновників РДА. Зокрема, «На заходи Районної програми підтримки органів виконавчої влади на 2021 рік» районна рада додатково виділила загалом 474 300 гривень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кому йде «благодійна допомога»? Ковельчанка викриває побори у Ковельському МТМО

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити