image
 |  2 24 Червня 2020 | 21:39

Ковельська «Свобода» – проти вирішення проблем з пандемією за рахунок культури

Ковельська "Свобода" – проти внесення змін до Місцевої програми розвитку культури та мистецтва міста Ковеля на 2020 рік, із якої пропонують заплановану раніше суму 700 тисяч гривень змінити на 400 тисяч. Навіть якщо ці кошти потрібні на боротьбу з COVID-19, їх треба відшуковувати з інших джерел.

Про це написав у групі Ковельська Свобода в мережі Фейсбук голова фракції ВО "Свобода" в Ковельській міській раді Вадим Ткачук.

"В роки Другої Світової війни Велика Британія, воюючи з Третім рейхом, у надзвичайно складних умовах терпіла велику фінансову та економічну кризу, поряд з усіма лихами, що принесла глобальна світова війна, Прем’єр-міністру Британії Вінстону Черчиллю було запропоновано зняти фінансування з культури для військових потреб. На що він відповів: «За що ми тоді воюємо?».

Це приклад того, що жодна, навіть найглобальніша проблема не варта, щоб нація відмовлялася від своїх національних, культурних, освітніх надбань. Адже це є хребтом національної державності. Показує ідентичність, неповторність народу і є тією цінністю, яку потрібно захищати і примножувати. Втративши культуру, мову нації зникають. Виживають тільки ті держави, де національна, культурна, мовна ідентичність є базою Держави", – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Списання боргів за комуналку за рахунок держбюджету є популістичною аферою, - депутат Луцької міськради

"Сповідуючи ці принципи, Ковельська "Свобода" – проти внесення змін до Місцевої програми розвитку культури та мистецтва міста Ковеля на 2020 рік, з якої пропонують заплановану раніше суму 700 тисяч гривень змінити на 400 тисяч. Навіть якщо ці кошти потрібні на боротьбу з COVID-19, їх треба відшуковувати з інших джерел. Наша культура – і так в тяжкому стані, і їй, навпаки, треба допомагати, а не знищувати, забравши кошти", – аргументує позицію фракції ВО "Свобода" Вадим Ткачук.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити