image
 |  9 28 Квітня 2021 | 09:36

Ковельській владі пропонують, як вирішити питання з житлом для ветеранів АТО (ВІДЕО)

Депутатам Ковельської міської ради пропонують механізм, як спробувати допомогти ветеранам російсько-української війни із вирішенням проблеми з житлом.

Про це написав на своїй сторінці в мережі Фейсбук депутат Ковельської міської ради, голова фракції ВО "Свобода" в міській раді Валерій Черняков.

"Десь на початку березня, коли був у наших бійців на сході, записав відео і скинув в групу депутатів Ковельської міської ради з пропозицією попробувати допомогти ветеранам з житлом. Від влади - тишина. Тому, я пропоную це на розгляд нашої громади. Пишіть коментарі, поширюйте, будем тиснути разом!" – йдеться в дописі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ковельська «Батьківщина» і «слуги» не вірять в існування Путінського режиму, а в той час на Сході загинув ще один волинянин

Валерій Черняков пропонує свій варіант вирішення питання щодо майбутньої забудови на вулиці 40-річчя Перемоги, яка вже дискутувалася на попередніх сесіях Ковельської міськради. І наголошує, що це міг би бути спільний проєкт рішення всіх зацікавлених фракцій міської ради.

"Наприклад, коли буде визначатися забудовник, то з ним ми мали би укласти попередню угоду, в якій забудовник вкаже сталу ціну квартири, на кінець будівництва. Після цього ми би з ними домовились і зарезервували, наприклад, цілий під'їзд для ветеранів АТО. А далі шукати потрібні кошти на умовах співфінансування. Тут є два варіанти. Наша міська рада – це міні-зріз обласної ради, де є такі ж фракції. Ми можемо звернутися до обласної ради за допомогою, через голів фракцій від наших політичних партій. Якщо нам підуть назустріч, тоді співфінансування можна зробити на умовах – 33/33/33 відсотка: міська рада/обласна рада/ветерани війни... Якщо ж не виходить, тоді можна 50/50% – міська рада і ветерани АТО.

Думаю, що квартири років два будуть будуватися. За два роки і міська рада зможе зібрати необхідну суму, і самі хлопці можуть її зібрати – ті хлопці, які потраплять у цей список і захочуть вкладатися...", – каже Валерій Черняков.

 

"Думаю, ми хоч таким чином можемо їм допомогти. Якщо ми не маємо змоги допомогти їм на фронті воювати, то повинні щось зробити тут, на місці, в себе в Ковелі... Було би добре, якби міська рада зробила це спільно, щоб усі фракції розробили таке рішення і підтримали пропозицію...", – додав Валерій Черняков.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незаконні оборудки з лісом: понад півсотні кримінальних проваджень та півтисячі кубометрів вилученої деревини

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити