image
 |  5 22 Квітня 2020 | 21:19

Кредитні канікули вже запровадили 30 банків (ПЕРЕЛІК)

За даними Національного банку, кредитні канікули, повністю або частково, вже запровадили 30 банків.

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сторінку у Facebook пресслужби НБУ.

«Ми проаналізували публічні пропозиції на вебсайтах банків. За нашими даними, кредитні канікули повністю або частково запровадили 30 банків. Тобто більшість банків, які активно працюють з населенням», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що цю опцію також упровадили і більшість фінустанов, що активно кредитують населення або малий бізнес.

Як повідомляв Укрінформ, Національний банк 27 березня 2020 року надіслав банкам рекомендації для роботи з позичальниками, які постраждали через пов’язані із пандемією обмеження (встановлення умов кредитних канікул). Також було тимчасово запроваджено особливі правила застосування вимог Положення №351 «Про визначення банками України розміру кредитного ризику за активними банківськими операціями».

У НБУ пояснювали, що кредитні канікули – це відтермінування боргу, а не його прощення. Така «перерва» у розрахунках клієнта з банком на період карантину може стосуватися сплати основної суми кредиту («тіла» кредиту) чи нарахованих відсотків залежно від пропозиції банку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні – рекордна кількість безробітних

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити