image
 |  7 22 Квітня 2020 | 17:40

В Україні – рекордна кількість безробітних

В Україні протягом місяця карантину роботу втратили 1-1,3 млн людей. А загальна кількість безробітних сягнула 2,5-2,8 млн осіб.

Відповідні розрахунки зробила Торгово-промислова палата України.

"За оцінками Торгово-промислової палати України, рівень безробіття сьогодні складає 13,7-15,4%. Це найвищий показник за останні 15 років", — сказав керівник організації Геннадій Чижиков, передає Громадське. Він уточнив, що до підрахунків включено трудових мігрантів, які повернулися в Україну з-за кордону.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Умисний геноцид? Російська церква заборонила масові заходи усім своїм парафіям, окрім РПЦ в Україні (ДОКУМЕНТ)

"Опитування Торгово-промислової палати показало, що 26% компаній планують скорочення персоналу, ще 30% ще не ухвалили остаточного рішення", — додав глава палати.

За інформацією Держслужби зайнятості, за час карантину роботу втратили не менше 70 тис. українців – це ті, хто став на облік у службі. Однак під час карантину отримати статус безробітного стало простіше, достатньо подати дистанційно дві заяви. Виплату допомоги в разі безробіття призначають з першого дня реєстрації.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити