image
 |  14 5 Лютого 2020 | 17:20

Кватирко має піти! Це – єдиний спосіб зберегти наші ліси для нащадків, – депутат Волиньради

Бачу, окремі не надто перебірливі власники інтернет-видань розпочали кампанію з «відбілювання» начальника Волинського обласного управління лісового та мисливського господарства Олександра Кватирка. Дехто у своїх «умовиводах» так поспішав, що переплутав прізвища, посади, причинно-наслідкові зв’язки, юридичні факти. Не перевіривши даних і вийшовши за межі загальноприйнятих журналістських стандартів.

Розумію, що гроші не пахнуть, але можу запевнити: «відбілити» те, що не відбілюється, уже не вдасться! Скільки ниточці не витись, а кінець знайдеться...

Роблю з цього декілька висновків. 

Перше: представники громадськості та ветерани АТО потрапили «в десятку». Якщо вже хтось готовий викидати гроші на «відбілювання» – значить, в опубліченій заяві до центральних органів влади наведені дієві аргументи, які змушують винуватців так болісно реагувати. Окреме дякую – журналістам, які цю заяву підтримали. Значить, усі ми – на правильному шляху. Так тримати!

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Громадські організації та ветерани АТО вимагають звільнення головного лісника Волині Кватирка (ДОКУМЕНТ)

Друге: тішить, що автори заяви не критикували огульно, а відділили «зерно від полови»: доброчесних, добросовісних трудівників лісової галузі – від їхнього керівництва. Вони справді заслуговують не на такого керівника, який вкотре ризикує опинитися на лаві підсудних… Достатньо лишень загуглити його прізвище, аби переконатися: від криміналів, порушень і зловживань навколо нього – аж рябіє. Лісівники гідні мати чесного та незаплямованого керівника – і вірю: вони його матимуть. 

Третє: мабуть, жодне волинське інтернет-медіа не змогло оминути увагою зловживань і порушень, які допустив на цій посаді Олександр Кватирко. Той же всюдисущий гугл навіть сліпому відкриє очі. В одних тільки публікаціях волинських медіа (і друкованих ЗМІ у тому числі) можна віднайти десятки фактів. Як слушно зауважують «акули пера»: не бачити їх може лише той, хто не хоче бачити. Або ж той, кого добре вмотивували їх не помічати…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За незаконну вирубку лісів волинські екологи отшрафували 7 підлеглих Кватирка – і це ще не все

Четверте: лише початок цього тижня відкрив нові факти незаконних рубок лісу. Ряд порушень виявили волинські екологи, оштрафувавши 7 підлеглих Кватирка, а по одному з епізодів винних іще шукають. Отже, їх буде більше. Крадіжок дуба та іншої цінної деревини теж виявляють більше. Піднімає старі провадження та викриває нові факти й новий прокурор краю: у прокуратурі взялись і за «Воротнів», і за «Волинську ягідку», та й за інші скандальні оборудки в межах ПЗФ та НПП таки доведеться відповісти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кватирка закривається: На фірмах, які зневоднюють Світязь, проводять обшуки

П’яте: безкарністю та покриванням існуючих схем і оборудок Кватирко «допік» не лише АТОвців, а й усіх природолюбів, членів громадських мисливських товариств, екологів, правозахисників, журналістів, реалізаторів грантових проєктів зі свободи слова та протидії корупції. «Дістав» багатьох просто небайдужих представників місцевих громад. Об’єднав задля порятунку волинського лісу критичну масу людей із різних середовищ.

Шосте: анонсована урядова перевірка лісорубок на Волині, сподіваюся, не обмежиться просто кабінетним перекиданням папірців. Інформація щодо незаконних рубок лісів за останні роки надходила практично з кожного району, з багатьох поліських сіл. І в кожному представники громад, місцеві депутати й журналісти точно знають, куди столичних ревізорів повезти і що їм показати. Думаю, вони не пропустять такої нагоди. Та й сподівання «кватирків» на попередніх покровителів, як було раніше, – думаю, даремні… 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Обіцяні Прем’єром перевірки лісорубок на Волині: чи виженуть нарешті Кватирка?

Сьоме – і наразі останнє. Як колись римляни виголошували знамените «Карфаген має бути зруйнований!», так і ми, націоналісти, послідовні в тому, що «Кватирко має піти»! Це – єдиний спосіб зберегти наші ліси для наших нащадків. І більше не ганьбити наш славний Волинський край. 

І так буде! Крапка.

Олександр ПИРОЖИК,

депутат Волинської обласної ради (фракція ВО «Свобода»)

На фото – залишки маневицького лісу.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити