image
 |  2 31 Липня 2020 | 18:44

Любомльська районна рада засудила «слугу» Бужанського і заступилася за нашу мову

Любомльська районна рада одноголосно підтримала внесений з ініціативи фракції ВО «Свобода» проєкт звернення до президента та Верховної Ради щодо неприпустимості прийняття антиукраїнського законопроекту № 2362 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо навчання державною мовою в закладах освіти».

Про це інформує власкор «ВолиньUA».

Як зауважив голова Любомльської районної ради, член ВО «Свобода» Микола Сушик, сьогодні в Україні відбувається чергова антиукраїнська провокація та спроба наступу на українську мову. Фракції «Слуга народу» і «Опозиційна платформа - За життя» за сприяння Голови Верховної Ради Д. Разумкова прагнуть ухвалити в парламенті українофобський законопроект № 2362, внесений народним депутатом Максимом Бужанський, мета якого – продовження русифікації української освіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Луцька міськрада виступила проти антиукраїнського закону Бужанського

Ці фракції хочуть внести зміни до чинних законів про мову і про освіту, що передбачають:

 – скасування з 1 вересня 2020 року переходу учнів 5-11 класів українськомовних шкіл на українську мову навчання; 

 – дозвіл викладати декілька навчальних предметів російською мовою в українських школах. 

Українофоби в парламенті намагаються зробити це, не зважаючи на те, що Комітет Верховної Ради України з питань гуманітарної та інформаційної політики, за результатами розгляду в першому читанні, рекомендував відхилити законопроект № 2362, а Міністерство освіти і науки України не підтримало цього законопроекту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ініціативи ВО «Свобода» Шацька районна рада одноголосно стала на захист української мови

Це лише підтверджує той факт, що антиукраїнські сили, які досі представлені в українському парламенті, на сьомому році російсько-української війни продовжують свою підривну діяльність на користь Кремля і зупинятися не збираються». 

Зважаючи на це, депутати Любомльської районної ради закликають:

– Президента України Володимира Зеленського – проявити державну відповідальність і політичну волю й не допустити прийняття цього законопроекту; 

– Голову Верховної Ради України Дмитра Разумкова – зняти русифікаторський законопроект № 2362 із розгляду та припинити дискусії, які підважують державний статус української мови, раз і назавжди; 

– кожну депутатську фракцію та групу у Верховній Раді України, усіх народних обранців у парламенті у разі винесення законопроекту № 2362 на пленарне засідання – виступити на захист української мови і української освіти і проголосувати проти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З ініціативи «Свободи» Старовижівська райрада засудила антиукраїнський закон «слуги» Бужанського

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити