image
 |  2 21 Грудня 2020 | 19:38

Любомльські комунальники працюють у збиток

За результатами фінансово-господарської діяльності КП «Любомльське ЖКГ» за 11 місяців 2020 року отримало збитки від здійснення основної діяльності, а саме - з послуг водопостачання та водовідведення.

Про це інформує адміністрація КП «Любомльське ЖКГ».

В результаті змін у ціновій ситуації на ринку електричної енергії, оплати праці, що мають постійний характер та не залежать від господарської діяльності підприємства, планові витрати підприємства на послуги з централізованого водопостачання та водовідведення зросли.

Зокрема, питома вага заробітної плати в загальній сумі витрати становить 68%. В результаті збільшення мінімальної заробітної плати у відповідності до діючого законодавства тільки у 2021 році зростуть планові витрати на заробітну плату.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Любомлі шукають головного фінансиста

Пропорційно до росту рівня заробітної плати збільшились відрахування на соціальні заходи на 12% від загальної суми витрат. У зв’язку зі збільшення у 2020 році тарифу за електроенергію (з 1.92 грн 1кВт/год до 2.14 грн. за 1кВт/год) відповідно збільшились на 11% витрат підприємства за спожиту електроенергію.

Отож, з 1 лютого 2021 року в Любомлі зростуть тарифи:

Централізоване водопостачання – 15,24 грн. за 1куб. м. з ПДВ, станом на сьогодні - 12,00 грн./м3 з ПДВ.

Централізоване водовідведення – 24.00 грн. за 1куб. м. з ПДВ, станом на сьогодні - 18,00 грн/м3 з ПДВ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині - знову велика кількість хворих на COVID-19, одна людина померла

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити