image
 |  9 28 Квітня 2021 | 21:41

Лучан почали щеплювати вакциною AstraZeneca-SKBio (ВІДЕО)

Лучан, старших за 65 років, почали щеплювати від коронавірусної хвороби вакциною корейського виробництва AstraZeneca-SKBio.

Про це розповіла Суспільному медична директорка Луцького центру первинної медичної допомоги Людмила Пількевич.

Пунктів щеплення для волинян, старших 65 років, у Луцьку є два: на проспекті Волі, 66а та на вулиці Привокзальній.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Карантинна допомога ФОПам та працівникам: охочих більше, ніж грошей у Держбюджеті

Однією з перших щеплення новою вакциною AstraZeneca зробили 85-річній лучанці Галині Ткач у пункті щеплення Луцького центру первинної медичної допомоги.

Підтримати жінку прийшла онука Анастасія Ємельянова. Дівчина розповіла, що переживала за бабусю і хотіла побачити процес на власні очі. Лучанка говорить: після вакцинації почувається добре.

Для щеплення вакциною AstraZeneca лікарі та медсестри Луцького центру первинної медичної допомоги пройшли спеціальне навчання. Зберігають вакцину при температурі +2 +8 градусів в обласній базі спеціального медичного постачання.

Зі слів медичної сестри Тетяни Шпур, вакцину вводять у плече – в дельтоподібний м’яз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У луцькому транспорті – зміни у користуванні е-квитком

Станом на 16-ту годину у медичному закладі вакцинували понад 50 людей старших за 65 років. До Великодня планують вакцинувати 140 волинян.

Вакцину доставили на Волинь разом із супутніми медичними матеріалами – шприцами для ін’єкції, коробками для безпечної утилізації, а також інструкцією. Їх постачатимуться за кошти держбюджету. Ревакцинація волинян, зі слів лікаря, вакциною AstraZeneca розпочнеться через 12 тижнів після першого щеплення.

Що відомо:

До України 23 квітня прибула партія у 367,2 тисячі доз вакцини AstraZeneca, вироблена у Південній Кореї. Це друга партія вакцин, яку Україна отримує в рамках глобальної ініціативи COVAX.

25-го лютого Волинська область отримала 14 тисяч 200 доз вакцини від COVID-19 - AstraZeneca (Covishield).

23 квітня в Україну прибула партія у 367,2 тисячі доз вакцини AstraZeneca, вироблена у Південній Кореї. Це друга партія вакцин, яку Україна отримує в рамках глобальної ініціативи COVAX.

27 квітня на Волинь доставили 7 700 доз вакцини AstraZeneca-SKBio. Ця партія вакцини призначена для повторного щеплення волинян, які отримали перше щеплення препаратом AstraZeneca (Covishield) та громадянам, яким понад 65 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історичну садибу в центрі Луцька таки зносять. Власник хоче збудувати приватний будинок (ФОТО, ВІДЕО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити