image
 |  2 26 Листопада 2020 | 08:16

Лучани долучились до акції проти насилля в сім'ї (ВІДЕО)

З початку року на Волині зареєстровано понад 2750 заяв і повідомлень про правопорушення пов’язані з домашнім насильством, – каже працівниця патрульної поліції Ольга Шмігель.

Про це повідомляє «Суспільне Волинь».

В Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок, на Театральному майдані Луцька відбулася тематична акція «Не мовчи – насильство руйнує життя».

В арт-інсталяції – взуття дорослих та дітей, які загинули внаслідок того, що над ними відбувалося насильство вдома.

З початку введення карантину кількість звернень постраждалих від домашнього насильства збільшилася у 4 рази, каже консультант із питань правової допомоги Віктор Вальчук. Чоловік каже, що жінки не завжди можуть подзвонити на «гарячу лінію» і дочекатись допомоги, бо сімейне насилля відбувається в основному вночі, тому жінки чекають, коли агресор засне і можна буде звернутися за допомогою.

Одним з елементів протидії насильству є зайнятість. Директор Волинського обласного центру зайнятості Роман Романюк вважає, якщо людина офіційно зайнята – то вона менше попадає під вплив вдома та інші конфліктні ситуації.

«Вона працює, має відповідні завдання. Немає часу на різні дурниці і думки», - каже він.

Під час арт-інсталіції під назвою «Їх більше немає...», що відбулась у центрі Луцька працівники поліції проводили опитування, спеціалісти надавали пропозиції з працевлаштування для жінок, правову та психологічну допомогу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оновлюють гуртожиток Волинського національного університету (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити