image
 |  0 17 Березня 2019 | 17:46

Лучанин купив молоко зі смаком антибіотика

Лучанин поскаржився на те, що молоко ТМ "Угринів" має підозрілим "медичний" смак.

Про це Yura Boremchuk  написав у спільноті "Теревені про Луцьк".

Всім привіт. Купив сьогодні молоко від тм 'Угринів' з жахливим присмаком антибіотика. Мені здалось чи у вас теж були такі випадки?

Довідково:

Звідки у молоці антибіотики?

Корови хворіють так само, як і люди і їм потрібне лікування. Часто їх хвороби викликані бактеріями, тому доводиться давати коровам антибіотики, щоб покращити їх здоров'я. Антибіотики мають властивість проникати у все, а тому потрапляють, в тому числі, і в молоко.

Прибуток фермера залежить від здоров'я його корів, тому в його ж інтересах зберігати їх здоров'я. А в разі хвороби давати тваринам антибіотик, прописаний ветеринаром впродовж визначеного часу. Звичайно ж, фермер не захоче ризикувати — викликати стійкість до антибіотика через зловживання ним, що означає великі витрати в найближчому майбутньому.

Так як кожен антибіотик має свій термін каренції, найчастіше під час і після лікування молоко корів не використовують. Їх доять окремо, а молоко утилізують. Перед тим, як доїти корову знову до загального танкеру, її молоко перевіряють на залишки антибіотиків, щоб воно було абсолютно чистим.

Але у всіх різний організм, до того ж іноді трапляються помилки, тому в молоко можуть час від часу потрапляти антибіотики. Так як часто антибіотики для лікування тварин і людей схожі або навіть одні й ті ж, їх потрапляння в молоко є небажаним і у більшості країн намагаються цього уникнути.

Інформація з сайту MilkUA.info.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Волині прибрали засмічену територію, вивізши з неї 5 возів сміття

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити