image
 |  7 8 Березня 2019 | 12:18

Лучанка Богдана Караванська проходить відбір до Кубка світу з паралімпійського біатлону

Лучанки Богдани Караванська успішно виступає на чемпіонаті України із зимових видів спорту.

Богдана - майстер спорту міжнародного класу з пауерліфтингу (піднімає штангу лежачи), вона тричі здобувала «бронзу» під час кубків світу з лижних гонок та біатлону і є срібною призеркою чемпіонату Європи з параволейболу.

Про це пише «Волинь нова».

В даний час, Богдана Караванська виступає на чемпіонаті України із зимових видів спорту. Це – один з етапів підготовки до Кубка світу, який одразу по завершенню чемпіонату України відбудеться в Японії. Тому для спортсменів дуже важливо проявити себе у цих змаганнях, що проходять у Західному реабілітаційно-спортивному центрі у Турківському районі на Львівщині з 4 по 8 березня.

Успіхів учасникам чемпіонату побажали Валерій Сушкевич – президент Національного комітету спорту інвалідів України, Уповноважений президента України з прав людей з інвалідністю та Олена Зайцева – генеральний секретар Національного комітету спорту інвалідів України.

Читайте також: Велогонщиця з Луцька Яна Беломоіна виборола призове місце у Греції

«Лижні перегони у мене «срібні». Завтра перевірю свої сили ще і в біатлоні. Тільки-но повернулася з тренування, у ці дні тут дуже вітряно, що трохи ускладнює нам життя, але настрій —бойовий», - розповідає Богдана.

У лижних перегонах та змаганнях з біатлону беруть участь більше 50 спортсменів, включаючи членів національної паралімпійської збірної команди України та резерв національної команди. Серед переможців перших двох днів у спринті (клас сидячи) — і наша Богдана Караванська, яка двічі впевнено зайняла друге місце. Ми зателефонували дівчині, щоб привітати її.

Читайте також: Боксерка з Волині виборола «бронзу» на міжнародному турнірі

«Я в інтерв'ю говорила про паузу у спортивній кар’єрі. Але так співпало, що газета надрукувала моє фото із зимових змагань на першій сторінці, а потім мені запропонували участь у чемпіонаті. І я вирішила поборотися. Лижні перегони у мене «срібні». Завтра перевірю свої сили ще і в біатлоні. Тільки-но повернулася з тренування, у ці дні тут дуже вітряно, що трохи ускладнює нам життя, але настрій —бойовий, – запевнила Богдана.

Редакція «ВолиньUA» бажає спортсменці ще багато нових перемог. Тож будемо вболівати за нашу землячку!

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити