image
 |  5 5 Листопада 2020 | 18:40

Лукашенко не дозволить повернутися білоруським лікарям, які поїдуть допомагати Польщі (ВІДЕО)

Самопроголошений "президент" Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що не пустить назад у країну лікарів, які відгукнуться на заклик Польщі допомогти в боротьбі з коронавірусом.

Про це Лукашенко заявив 5 листопада на нараді, - цитує його пресслужба.

Лукашенко нагадав, що кілька днів тому в Польщі заявили про наміри запрошувати до себе лікарів з-за кордону, в тому числі і з Білорусі, щоб налагодити боротьбу з коронавірусом. Самопроголошений "президент" заявив, що "зайвих лікарів у Білорусі немає". За його словами, заборона на повернення "це не погроза, а наказ для уряду".

"Особливо просять наших лікарів приїхати до Польщі, щоб допомогти населенню і державі в боротьбі з ковідом. Хочу попередити: зайвих лікарів у нас немає. Нам самим треба лікувати наших людей. Але, слідуючи своєму принципу, ми нікого тримати не будемо. Однак треба розуміти: поїхав - назад не повернешся, там будеш працювати і заробляти ті великі гроші, за якими поїхав...

Тому всіх треба ставити на місце, нікому не перешкоджаючи в разі, якщо він хоче великого рубля або у нього позеленіли очі від валюти", - заявив Лукашенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За відсутність маски штрафуватимуть на місці

Як нагадує "УП", від самого початку пандемії Лукашенко називав коронавірус "психозом, якому піддався світ". 28 липня Лукашенко заявив, що безсимптомно на ногах перехворів коронавірусною інфекцією. Він призначив епідрозслідування з приводу того, де міг заразитися.

Лукашенко також заявляв, що в Білорусі люди вмирають від різних супутніх хвороб, а не від коронавірусу. Також він кілька разів говорив, що в країні коронавірус перемогли.

У Білорусі вже майже 3 місяці сотні тисяч громадян протестами вимагають, щоб Лукашенко зрікся влади і призначив перевибори президента.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Червоні» зони: на Волині продовжуються протести

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити