image
 |  2 29 Листопада 2018 | 13:17

Луцьк має вирішити питання територіальної приналежності заводів, - Микола Федік

Луцьк зобов’язаний вирішити питання коригування меж міста і територіальної та юридичної приналежності великих заводів на зразок «Кромберг енд Шуберт», «Модерн Експо» та Гнідавського цукрового заводу.

Про це під час сесії Луцької міськради заявив голова фракції ВО «Свобода» Микола Федік.

Депутат підтримав думку про те, що найкращий спосіб для встановлення взаємовигідних та конструктивних відносин між Луцьком та прилеглими ОТГ – широке застосування практики міжбюджетних трансфертів.

"Це дозволить поповнити бюджет міста і компенсувати втрати, які несе Луцьк, надаючи послуги іншим населеним пунктам. Крім того, так сталося, що сусідні з Луцьком громади мають на своїй території великі заводи. Але не зовсім зрозуміло, яким чином вони там опинилися і хто коригував межі Луцька. Це питання треба вирішувати. Адже «Кромберг енд Шуберт», «Модерн Експо», Гнідавський цукровий завод перебувають фактично у місті, користуються його інфраструктурою, але податки платять у села чи район», -наголосив Микола Федік.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Перспективи Луцька як обласного центру - ускладнюються

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити