image
 |  4 3 Серпня 2020 | 17:07

Луцьк – випадкова помилка? Черговий ляп від Погуляйка

Луцьк потрапив до «червоної зони» випадково, але все одно у місті зобов’язані виконувати рішення державної комісії про посилення карантину, про це заявив голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко.

Про це стало відомо у понеділок, 3 серпня, під час засідання обласної комісії з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, - інформує «Перший».

Нагадаємо, що державна комісія визначила Луцьк, як «червону зону» з поширення коронавірусу. Через це місто мало закрити ресторани, спортзали, дитсадки і зупинити транспорт, однак міська рада відмовилась.

Головна санітарна лікарка Наталія Янко пояснила, що нових хворих у Рівному та Львові більше, ніж у Луцьку. Натомість Луцьк потрапив до "червоної зони" через те, що 68 відсотків усіх хворих на Волині виявили саме в обласному центрі.

«До п'ятниці все виправиться. Це випадкова помилка статистів. У нас немає такої катастрофічної ситуації, щоб вводити червону зону», - заявив також голова ОДА Юрій Погуляйко.
«Маємо те, що маємо. Не я ж в п'ятницю приймав це рішення», - сказав Погуляйко.

Водночас він сказав, що Луцьк зобов'язаний виконувати рішення державної комісії, поки його не переглянули.

«Чому тут немає представників міської ради? Де цей радник - звізда ютюба? Яке відношення він має, чого говорить за весь Луцьк і по всіх каналах виступає?» - обурився Юрій Погуляйко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Політичне шоу Зеленського під назвою «боротьба з коронавірусом» надто дорого коштує для Луцька, - Микола Федік

Нагадаємо, що сьогодні, 3 серпня, Луцька міськрада ухвалила не посилювати карантин і просить поліцію не кошмарити бізнес.

Тернопільська міська рада паралельно відмовилася знову запроваджувати жорсткий карантин у Тернополі: мовляв жителі просили "не блокувати місто" та не встановлювати режим "червоної зони". За словами мера Сергія Надала, "така блoкада міста була хіба за часів татар".

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити