image
 |  1618 2 Лютого 2024 | 11:22

Луцька міськрада не наважилася забрати земельну ділянку у московської церкви

Луцька міськрада не наважилася подати до суду для припинення права користування земельною ділянкою московському патріархату на проспекті Соборності.

Відповідну пропозицію підтримали лише 19 депутатів, - пише ВолиньUA.

31 січня депутати міськради розглядали проєкт рішення про позбавлення права користування землю у найбільшого храму УПЦ «МП» – Собору Всіх Святих Землі Волинської через нецільове використання.

Депутат Андрій Лучик запропонував звернутися до суду і позбавити московський патріархат ділянки. Адже факти нецільового використання зафіксовані муніципальною вартою.

Депутат Михайло Щур від фракції ВО "Свобода" зазначив, що питання релігії завжди викликали багато емоцій. Проте зараз мова йде не про віру, а про грубе порушення правил користування ділянкою.

«Скажіть, будь ласка, невже ми усі тут маємо такий високий рівень недовіри до департаменту муніципальної варти, який встановив факт розташування тимчасових споруд на території поруч з храмом. Зауважте, що там мова йде не про магазин зі свічками чи хрестиками, а про чистку подушок, перин і тому подібне. Невже в нас настільки високий рівень недовіри до муніципальної варти? Невже в нас настільки високий рівень недовіри до депутата, який надає фото цих споруд на земельній ділянці? Мало того, у проєкті рішення зазначається, що інспекторами муніципальної варти проведено рейд, в ході якого встановлено, що ті підприємці надали свідчення, що в них є договори оренди з релігійною громадою», – заявив під час виступу депутат.

Однак, частина депутатів зауважила, що такі кроки будуть надто радикальні і слід бути більш "демократичними та толерантними" у питанні позбавлення прав користування ділянкою МП. У підсумку таки перемогла позиція надіслати звернення до Держгеокадастру, щоб той спочатку встановив факт порушень. А вже потім чинити інші дії. Хоча їх успішність за такого сценарію - під великим сумнівом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Волинська єпархія МП досі перебуває у списку організацій російської православної церкви

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити