image
 |  20 27 Квітня 2023 | 12:51

Волинська єпархія МП досі перебуває у списку організацій російської православної церкви

Волинська єпархія московського патріархату знаходиться у переліку організацій, які підпорядковані російській православній церкві.

Про це йдеться на сайті РПЦ, - пише ВолиньUA.

Зокрема, на сайті російської церкви розміщена інформація про всі єпархії, котрі їй підпорядковані. Серед них є і Волинська єпархія МП, яка поділяється на Луцьку та Володимир-Волинську єпархію.

Цікавий факт, чи не так? Такі відомості вкотре підтверджують приналежність УПЦ до РПЦ. Російська православна церква ніяк не хоче відмовлятися від ідеологічного впливу на українців. УПЦ московського патріархату на теренах України теж не бажає повністю розірвати свої зв’язви з кремлем.

На сайті РПЦ розповідають, коли і як утворилася Волинська єпархія УПЦ МП. Йдеться про приходи, монастирі, благочинні округи, а також є контакти та адреси підвладних рпц волинських храмів.

Згідно інформації на сайті РПЦ, керівництво Волинської єпархії московського патріархату знаходиться у Луцьку на вулиці Караїмська, 11. Це так званий Свято-Покровський храм УПЦ МП. Що ж стосується Володимир-Волинської єпархії, то тут головним релігійним форпостом кремля є Свято-Успенський кафедральний собор, що знаходиться на вулиці Соборній, 27.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Релігія чи комерція: на Волині церква московського патріархату заробляє на молитвах

Нагадаємо, нещодавно очільниця Святогірського Зимненського жіночого монастиря ігуменя Стефана зізналася, що досі молиться за кума путіна - зрадника Віктора Медведчука та його сім'ю. Якби не дай Бог російські загарбники вторглися на Волинь, у Зимненському монастирі їх, напевно, зустрічали б з квітами і урочистими молебнями.

Про що говорять ці факти? Вони говорять про те, що російська православна церква на чолі з Кірілом продовжує розглядати єпархії УПЦ МП як свої васальні володіння. У них волинські єпархії УПЦ МП - це складові РПЦ. Те, що УПЦ МП відмовилася від приставки «МП», ніяким чином не говорить про розрив їх ідейного зв'язку з російським православним імперіалізмом. Численні факти пособництва окупантам, вчинені кліриками УПЦ МП, колаборанти у рясах та паспорти РФ з агітацією - ось на що слід звертати увагу при оцінці роботи даної релігійної структури. Усі розмови про те, що не існує ніякого зв’язку між УПЦ МП і РПЦ є відвертою брехнею, спробою замаскувати "п'яту колону Кремля" в Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зимненський монастир як форпост «руского міра» на Волині і позиція обласної адміністрації

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити