image
 |  11 28 Січня 2022 | 17:06

Луцька міськрада – проти «зрівнялівки» в оплаті праці медиків

Луцька міська рада ухвалила звернення до глави уряду та міністра охорони здоров'я щодо забезпечення нарахування з 1 січня 2022 року заробітної плати медичним працівникам, в якому виступає проти зрівнялівки та нівелюванні мотиваційної складової.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

У зверненні вказується, що 12 січня 2022 року Кабінет Міністрів України ввів у дію постанову № 2 «Деякі питання оплати праці медичних працівників закладів охорони здоров’я» вимогами якої є нарахування заробітної плати на рівні не менше 20 000 грн лікарям (крім лікарів-інтернів) та на рівні не менше 13 500 грн фахівцям з базовою вищою освітою закладів охорони здоров’я державної або комунальної форми власності за повністю виконану місячну (годинну) норму праці.

Реалізація вимог уряду щодо нарахування заробітної плати лікарям не менше 20000 грн і середньому медичному персоналу не менше 13500 грн за повністю виконану місячну норму праці та оплатою НСЗУ медичної послуги створює умови для виникнення зворотного ефекту – демотивації медичного персоналу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Де зараз 16-річний лучанин, який наїхав на натовп людей на пішохідному переході?

Сприйняття працівником, що оплачується факт перебування на робочому місці, а не надана медична послуга призведе до втрати інтересу, ініціативи, відповідальності та внутрішнього бажання працювати оскільки заробітна плата лікаря має становити 20 000 грн, а сестри медичної 13 500 грн не залежно від кількості прийнятих пацієнтів. На сьогодні відсутні будь-які нормативні документи, які регламентують планову кількість прийнятих пацієнтів та нормативи часу відведеного на пацієнта впродовж виконання місячної норми праці, що створює передумови для «зрівнялівки» – встановлення окладів на одному рівні працівникам з різною кваліфікацією.

Депутати вимагають розробити та затвердити нормативно-методичну документацію, яка б регламентувала планову кількість прийнятих пацієнтів та нормативи часу, відведеного на пацієнта впродовж виконання місячної норми праці.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити