image
 |  16 15 Квітня 2021 | 14:37

Луцька райрада ухвалила звернення про заборону ОПЗЖ та «Партії Шарія» і кримінальну відповідальність за колабораціонізм

Депутати Луцької райради підтримали звернення до Президента, Голови ВРУ, Мінюстиції та РНБО щодо заборони діяльності партій ОПЗЖ та Шарія, а також про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм.

Проєкти рішень були внесені на розгляд фракцією ВО "Свобода".

У зверненні щодо заборони діяльності ОПЗЖ і "Партії Шарія" наголошується на їх антидержавній діяльності в інтересах Росії.

"Важко уявити собі ситуацію, коли в парламенті та суспільному житті воюючої країни присутні політичні сили, що займають антидержавницьку позицію та проводять свою політику в інтересах країни агресора. Чи тривала би війна з новітнім Російським імперіалізмом понад сім років без підтримки «п’ятої колони Кремля», партій «ОПЗЖ» та Шарія, – питання риторичне. Адже саме наявність проросійських сил в українській політиці і робить гібридну інформаційну, ідеологічну та воєнну агресію Росії проти України, можливою, послаблює, а інколи й підкошує Українську державну машини зсередини", - зазначається у зверненні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від «Свободи» Нововолинської міськради занепокоєні закриттям медичних закладів у селах (ВІДЕО)

В іншому проєкті рішення депутати Луцької міськради просять підтримати проєкт Закону № 2549 від 06.12.2019 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення кримінальної відповідальності за колабораціонізм".

"Заперечення самого факту російсько-української війни та присутності військовослужбовців РФ, трактування подій, як внутрішнього громадянського конфлікту в Україні, звинувачення держави у власних злочинах, спотворення української історії, свідома співпраця з країною-агресором та її структурами, як на рівні пересічних громадян так і юридичних осіб, трактується, як колабораціонізм.

Під впливом окупаційної влади змінюється свідомість, позиція та поведінка людей, молоде покоління на неконтрольованих частинах Донецької, Луганської областей та в Криму, виховується під впливом «руского міра». Все це вимагає нових підходів в політиці деокупації і реінтеграції Донбасу. Стратегічні рішення в багатьох випадках приймаються із серйозним запізненням. Вже давно перезрів час розглянути і прийняти Закон про колаборантів, рушійну силу руйнування української державності. Адже станом на сьогодні, корисна суспільна ініціатива покарання за співпрацю з ворогом, гальмується відсутністю елементарної законодавчої бази.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити