image
 |  2 15 Квітня 2021 | 15:11

Луцька райрада вимагає звільнити політв'язня Олега Приходька

Луцька райрада ухвалила звернення до Президента України щодо звільнення політв’язня Олега Приходька, якого незаконно утримує путінський режим.

Про це інформує власкор "ВолиньUA".

Автором проєкту рішення є фракція ВО "Свобода".

Суд Російської Федерації 3 березня 2021 року виніс вирок у вигляді позбавлення волі на п'ять років з триманням у колонії суворого режиму громадянину України Приходьку Олегу Аркадійовичу.

Олег Приходько–український націоналіст, активний учасник Революції Гідності та громадянського спротиву окупації Криму. Через стан здоров'я рідних не залишив Крим після окупації 2014 року. Ніколи не приховував свого українства та патріотизму. З перших днів окупації переслідувався ФСБ РФ. За відмову зміни українських номерних знаків на автомобілі та за використання українського державного синьо-жовтого та червоно-чорного прапорців 8 червня 2018 року був засуджений окупантами до тридобового арешту.

Під час обшуку у будинку Олега Приходька 8 лютого 2019 року окупантами було вилучено прапор України, червоно-чорний прапор ОУН, партійний прапор ВО «Свобода» та портрет Степана Бандери.

9 жовтня 2019 року напередодні весілля єдиної доньки, Олега Аркадійовича Приходька та його дружину було заарештовано ФСБ за звинуваченням у підготовці терористичного акту. За добу дружину відпустили, а самого Олега Приходька запроторили до слідчого ізолятора в Сімферополі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Депутати від «Свободи» Нововолинської міськради занепокоєні закриттям медичних закладів у селах (ВІДЕО)

У квітні 2020 року Олега Приходька підступно викрали з території України, перемістивши до Ростовського «Централу» – СІЗО №1. В ув'язненні в Олега Приходька різко погіршився стан здоров'я, він майже втратив слух та зір, загострились хронічні та вікові захворювання.

У зв’язку з викладеним, Луцька районна рада вимагає вжити всіх можливих заходів, аби домогтися визволення Приходька Олега Аркадійовича, залучити світове співтовариство, використати всі можливості Української держави та включити Приходька Олега Аркадійовича у список обміну полоненими з ОРДЛО.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити