image
 |  0 4 Грудня 2019 | 13:23

Луцька влада звернеться до Держпродспоживслужби з приводу дотримання мовного законодавства у закладах міста

Виконком Луцької міської ради доручив виконувачу обов'язки міського голови Луцька Григорію Пустовіту звернутися до головного управління Держпродспоживслужби області з вимогою перевірити дотримання мовного законодавства у закладах міста.

Ініціатором проєкту рішення виступив член виконкому, свободівець Михайло Щур.

Таке рішення стало наслідком скандалу, який вибухнув у Луцьку через відкриття наприкінці минулого тижня російськомовного кафе по вулиці Винниченка. Тоді зусиллями небайдужої громадськості, в тому числі і членів Луцької міської "Свободи", вдалося добитися швидкої реакції від адміністрації закладу.

Його підтримали інші члени виконкому.

Виконувач обов'язки мера Луцька Григорій Пустовіт звернув увагу на те, що є державні структури, які мають контролювати такі речі.

"А то в нас все звалюють на міську владу. А що робить Держпродспоживслужба? Нічого. Ми беремо невластиві на себе функції".

Врешті-решт, після дискусії, було ухвалене рішення доручити виконувачу обов'язки мера Луцька звернутися до Держпродспоживслужби щодо неприпустимості ігнорування закону про мову у закладах міста та перевірити їх на дотримання мовного законодавства.

Читайте також: У Луцьку російськомовна кав’ярня пропрацювала лише два дні (ФОТО)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити