image
 |  14 7 Серпня 2020 | 20:11

Луцька «Волинь» здобула третю перемогу поспіль і готується до вирішального поєдинку з «Минаєм»

Прийшов час вирішальних матчів у першій лізі. «Волині» в останньому домашньому поєдинку належало тільки вигравати у міцного середняка турніру «Гірняка-Спорту» з Горішніх Плавнів.

«Волинь» – «Гірник-Спорт» – 3:0.

Гол: 1:0 – Кожанов (50), 2:0 – Куліш (60), 3:0 – Кобзар (90+1).

«Волинь»: 78. Літовченко, 3. Сімінін – к, 26. Мартинюк, 18. Приндета (34. Климець, 54), 21. Конкольняк (93. Цюпа, 41), 11. Сад, 16. Рябов, 8. Чачуа, 29. Кожанов (28. Кобзар, 66), 22. Волошинович (23. Норенков, 74), 9. Куліш (17. Михалик, 82). 

«Гірник-Спорт»: 1. Ситников, 16. Малишкін (17. Суханов, 46), 14. Векляк, 12. Білий, 18. Шопін, 13. Петрусенко (7. Хомченко, 62), 6. Чепелюк, 23. Батюшин – к (8. Корольков, 72), 9. Бойко (21. Гарасимець, 62), 19. Збунь, 24. Чередниченко (10. Лозовий, 54).

Як інформує "Вісник&Ко", мотивація у цьому матчі у суперників була кардинально різна. Для лучан навіть нічийний результат був неприйнятним, адже практично позбавляв би шансів посісти бажане місце у трійці лідерів. А футболісти з Горішніх Плавнів свою боротьбу за виживання у першій лізі давно виграли, однак до Луцька таки приїхали битися.

У першому таймі «Гірник-Спорт» абсолютно на рівних тримався з «Волинню». Наступальний порив лучан гості грамотно збивали дрібним фолом на підступах до свого штрафного майданчика. А «бомбардування» стандартами володінь Антона Ситникова «хрестоносцям» ніякого зиску не принесло. «Гірник-Спорт» потроху відсунув гру до центра поля, а потім і взагалі до протилежних воріт. Супермомент сам собі створив Ілля Чередниченко, котрий «накрутив» практично увесь захист «Волині» і вже на підході до воротарського майданчика пробив повз Сергій Літовченка. М’яч пройшов поруч з дальньою дев’яткою. Й після цього Чередниченко продовжував добряче напружувати луцьких оборонців, а свого прямого опонента на фланзі Ярослава Конкольняка буквально «з’їв». Лівий захисник «Волині» занервував і почав грати грубо проти Чередниченка, за що заслужено отримав попередження. Від гріха подалі, головний наставник «хрестоносців» Андрій Тлумак, не чекаючи перерви, а 41 хвилині зняв з гри Конкольняка.

Але й у «Волині» у першому таймі був свій стовідсотковий момент для взяття воріт. Ситников відбив два поспіль удари лучан метрів з десяти, втретє доправити м’яча уже у порожні ворота практично з лінії воротарського майданчика не зміг Станіслав Куліш – він запустив «круглого» по горобцях.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На трьох весіллях у Кіцманському районі коронавірус «підхопили» 20% гостей

Другий тайм агресивніше розпочали гості й… пропустили. «Волинь» більярдним ударом з гострого кута вивів вперед Денис Кожанов. Доки футболісти з Горішніх Плавнів оговтувалися, лучани подвоїли перевагу. Куліш обігрався з Іваном Цюпою на лівому фланзі атаки й побіг у центр штрафного майданчика, де знову отримав пас від партнера, й технічно розвернувшись пробив низом у дальній кут від Ситникова. Таким вийшов дебютний гол Куліша за «Волинь».

За рахунку 0:2 головний наставник «Гірника-Спорту» Ігор Жабченко провів подвійну заміну – на поле вийшли вихованець ФК «Волинь» Віктор Хомченко та досвідчений Сергій Гарасимець. Своїми активними діями вони кардинально змінили перебіг подій на полі. Гості створили достатньо моментів навіть, аби відігратися, але Фортуна була на боці «Волині». Уже у компенсований час лучани забили втретє. Богдан Кобзар, ймовірно з положення поза грою, один в один переграв Ситникова. Попри апеляції футболістів «Гірника-Спорту», цей гол зарахували.

За тур до завершення чемпіонату «Волинь» продовжує ділити 3–4 місце з «Агробізнесом», котрий не планує цього року підвищуватися у класі.

13 серпня «хрестоносці» зіграють заключний й вирішальний матч першості на Закарпатті з «Минаєм». Це буде зустріч не на життя, а на смерть, адже обом командам потрібно перемагати аби гарантувати собі путівку у прем’єр-лігу й не залежати від результатів матчів за участі інших прямих конкурентів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Луцьку запрацював Замок Любарта

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити