image
 |  83 28 Вересня 2024 | 12:13

Луцькі старшокласники спробували себе в ролі піротехніків, вогнеборців та рятувальників (ФОТО)

Сьогодні у Луцькому молодіжному центрі відбувся безпековий пізнавальний захід для дев'ятикласників Луцького ліцею №18.

Хлопці й дівчата мали нагоду випробувати себе у ролі вогнеборця, хіміка-дозиметриста або піротехніка, повідомили в Головному управлінні ДСНС України у Волинській області, - інформує ВолиньUA

Під наставництвом професіоналів служби цивільного захисту діти ознайомилися з важливими напрямками Служби 101: вивчили особливості роботи вогнеборців, відділення хімічно-радіаційного захисту, а також піротехнічної служби.

На локаціях юні рятувальники визначали ступінь забруднення території хімічно-небезпечними речовинами, юні вогнеборці гасили справжній вогонь за допомогою води від пожежного автомобіля, а юні піротехніки у повному захисному спорядженні (бронежилетах та шоломах) спеціальними пристроями шукали заховані у землі металеві елементи, що імітували вибухонебезпечні предмети та вчились надавати першу долікарську допомогу у випадку травмування від них.

За успішне проходження тематичних локацій усі учасники отримали тематичний подарунок і збагатилися важливими знаннями з правил безпеки, а на завершення діти поспілкувались із рятувальниками у неформальній обстановці.

Фестиваль юних рятувальників організований Головним управлінням ДСНС України у Волинській області за сприяння Департамент культури, молоді та спорту Волинської ОДА та ГУ ДСНС Волині.

Читайте також: Футболіст-зрадник з Луцька має бізнес в Україні

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити