image
 |  0 13 Травня 2020 | 09:18

Луцький інститут «Україна» дарує шлях до омріяної роботи у реабілітаційних закладах за кордоном

Зростання попиту на фізично-реабілітаційні послуги зумовлюють потребу у кваліфікованих фахівцях, здатних розробляти й застосовувати новітні комплексні оздоровчо-реабілітаційні технології для відновлення, зміцнення та збереження здоров’я різних соціально-демографічних груп населення.

Про це йдеться на сайті Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна» .

Отож, питання про те, як викладатимуться дисципліни, чи отримають студенти по закінченню інституту необхідний багаж знань, практичних навичок, відтак – чи будуть вони конкурентними на ринку праці, важливими є для колективу Луцького інституту розвитку людини Університету «Україна», як і для інших закладів вищої освіти.

Підготовку сучасного фізичного терапевта, ерготерапевтазабезпечує вивчення комплексу професійно-орієнтованих дисциплін (фізична реабілітація, адаптивна фізична культура, лікувальна фізична культура, лікувальний масаж, фізіотерапія) та великого циклу медико-біологічних (анатомія, фізіологія, гігієна тощо) дисциплін.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Історія успіху Олени Федонюк: чи можливо з українським дипломом біолога працювати у США?

Об’єктивна оцінка діяльності закладу – це успішне працевлаштування його випускників, особливо закордоном. Прикладом такого успіху є історія випускниці 2007 року Катерини Мойсеєнко, яка працює на омріяній роботі фізичного терапевта у Центрі інтенсивної реабілітації дітей „Michałkowo” (м. Бельсько-Бяла, Сілезьке воєводство, Республіка Польща). Катерина працює терапевтом методу Halliwick i WATSU, займається реабілітацією дітей з інвалідністю (ДЦП, аутизм, Синдром Дауна, генетичні захворювання і т. і.) у воді. На її думку, вода допомагає призвичаїтись до нового середовища, покращити рівновагу, координацію, моторику, відчуття власного тіла, навчитися плавати або утримуватись на воді без допомоги сторонніх, а отже відчути незалежність та багато іншого.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Бути науковцем – дуже престижно та перспективно», – студентка медико-біологічного факультету СНУ Дарина Шкабура

"Опісля отримання у 2007 році диплома переді мною відкрилися перспективи праці за кордоном. На відміну від українського ринку послуг в галузі реабілітації, польський розвивається дуже стрімко. Фізіотерапевти тут працевлаштовані в садках, загальноосвітніх навчальних закладах, дитячих клубах, лікувально-профілактичних закладах та ін. Знання, отримані у моєму Alma Mater з анатомії, біомеханіки, фізичної терапії, практичні навики з масажу дозволили мені отримати право на виконання фізіотерапевтичної діяльності. На сьогодні я працюю терапевтом методу Halliwick і WATSU, реабілітація дітей з інвалідністю у воді. На власному прикладі і невеликому фізіотерапевтичному досвіді я хочу сьогоднішнім випускникам інституту сказати, що ця професія має майбутнє і в неї варто зануритись і виратити добрий кавал життя саме на навчання. Наша успішність в першу чергу залежить від нашого бажання постійно навчатися, розвиватися та самовдосконалюватися".

Катерина Мойсеєнко

Фізичний терапевт. Цетр інтенсивної реабілітації дітей „Michałkowo” (м. Бельсько-Бяла, Сілезьке воєводство, Республіка Польща)

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити