image
 |  14 23 Листопада 2020 | 19:09

Луцький Михаїл відсвяткував з громадою ювілей церкви (ФОТО)

У день Собору Архістратига Божого Михаїла і всіх небесних сил безплотних митрополит Луцький і Волинський Михаїл очолив літургію в однойменному храмі цього села Цуманського деканату з нагоди празника та 250-річчя церкви.

Про це інформує Волинська єпархія Православної Церкви України.

Разом із високопреосвященним служили: декан протоієрей Тарас Манелюк, настоятель священник Ігор Цилюрик, інше духовенство цього й Ківерецького благочинь та Рівненської єпархії.

Під час проповіді архієрей нагадав про силу віру. Адже часто ми хочемо підтвердження нашої віри у фізичному прояві і не завжди так трапляється. Проте через це не варто переставати ходити до храму. Не варто боятися, адже коли ти перебуваєш із Господом тобі нічого не страшно. «Свою надію покладай на Господа!», – радить архіпастир і тоді, – «все буде добре або дуже добре».

Церковною нагородою владика відзначив панотця із сусіднього села, медаллю «За жертовність» жертводавця Василя Мазнюка, деяких інших мирян - благословенними грамотами.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Неподалік Луцька сільська рада переходить на дистанційний режим роботи

За даними Держархіву Волинської області, у 1770 р. на кладовищі села побудували дерев'яну приписну Михайлівську каплицю. В кінці XIX ст. замість неї постала нова, в давньому волинському стилі з дерев'яною триярусною дзвіницею. Божий дім зводився на дубових палях. За переданням, коли заміняли фундамент на кам’яний, під ним знайшли багато захоронень. Внутрішнє облаштування храму, особливо царські врата, майстерно вирізьблені з дощок. А дванадцять років тому, перекриваючи дах, під куполом знайшли українські прапор і герб, імовірно, сховані повстанцями.

Бажаєте першими дізнаватись останні, важливі та цікаві новини Луцька, Волині, України та світу? Приєднуйтеся до нашого каналу Telegram .

Також слідкуйте за нашою сторінкою у Facebook .

Вас також може зацікавити